Cutia milei, datornică la Fisc!

Episcopia Caransebeșului și Protopopiatele din Caraș-Severin se află în topul celor mai mari 100 de restanțieri din județ la bugetul general consolidat. Vezi aici ce se va întâmpla în continuare!

Direcția Generală a Finanțelor Publice Caraș-Severin a publicat lista primilor 100 de contribuabili care înregistrează obligații restante la bugetul general consolidat la finele celui de-al treilea trimestru al anului 2012. Suma totală pe care aceștia o datorează reprezintă peste 50 la sută din totalul de obligații restante de la nivelul județului și se ridică la peste 63 de milioane de lei.

În topul celor 100 de mari restanțieri se găsesc toate Protopopiatele din Caraș-Severin, precum și Episcopia Caransebeș. Restanțele acestora rezultă din sumele declarate lunar și din accesarea de fonduri sau proiecte de finanțare. Suma totală pe care acestea o datorează la bugetul general consolidat se ridică la peste 3,7 milioane lei.

”Din informațiile pe care le dețin, Protopopiatele și Episcopia vor întocmi în perioada următoare dosare de solicitare de eșalonare la plată. Noi le vom da curs cât mai repede pentru a se finaliza până la sfârșitul anului”, a declarat Marinela Dovlecel, șeful Serviciului Registrul Contribuabili, din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Caraș-Severin.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeșului, Casian Rușeț, a declarat pentru Express de Banat la sfârșitul lunii august că Episcopia are cunoştinţă de aceste datorii. ”S-au purtat discuții, se va face o eșalonare de plată potrivit legii, astfel că lucrurile se vor îndrepta”, a declarat Casian Rușeț. Acesta nu a putut preciza însă şi data până la care se vor stinge datoriile.