Cursuri online în alte 5 unități de învățământ din Caraș-Severin

mbmr 1000x100

Conform celor mai recente decizii, 62 de școli și două cluburi de elevi din Caraș-Severin și-au întrerupt activitatea de tip „față în față”, iar toate întâlnirile de studiu s-au mutat în online. Alte 65 de unități de învățământ funcționează în scenariul galben.

Prefectura Caraș-Severin a anunțat ieri că este necesară trecerea la scenariul roșu, adică mutarea cursurilor în online, în cazul a 5 unități de învățământ din Bocșa, Pojejena, Caransebeș și Turnu Ruieni, după cum urmează:

  • Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Christiana” Bocșa, pentru o perioadă de 14 zile (20.10-02.11.2020), din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 a două eleve care locuiau în internatul școlii, pentru unitatea cu PJ și structura Școala Profesională Specială Bocșa;
  • Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” Pojejena, pentru o perioadă de 14 zile (20.10-02.11.2020), pentru unitatea cu PJ, (nu și pentru structurile arondate) din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic care a predat la mai multe clase;
  • Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la clasa pregătitoare A, pentru o perioadă de 14 zile (19.10-01.11.2020), din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a cadrului didactic care predă la această clasă;
  • Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la clasa I C, pentru o perioadă de 14 zile (20.10-02.11.2020), din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev;
  • Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” Turnu Ruieni, suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la clasa a II-a de la structura Școala Gimnazială Borlova, pentru o perioadă de 14 zile (19.10-01.11.2020), din cauza confirmării cu virusul SARS-CoV-2 a cadrului didactic care predă la această clasă.

În scenariul galben au intrat de astăzi Școala Gimnazială Poiana din comuna Buchin și structurile arondate și Școala Gimnazială Vârciorova din comuna Bolvașnița și structurile arondate din cauza ratei de incidență din cele din cele două localități.

Pe de altă parte, în trei unități de învățământ s-a decis revenirea la cursurile tradiționale. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova și structurile arondate, Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș și Școala Gimnazială Obreja și structurile arondate, toate datorită ratei de incidență/localitate.

Muzeul TM

Dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, 280 vor funcționa pe scenariul 1, 65 (63 de școli și două cluburi ale elevilor) funcționează pe scenariul 2, iar 64 (62 școli și două cluburi) vor funcționa pe scenariul 3, cu excepția grupelor sportive de performanță.

În prezent sunt confirmați cu SARS-CoV-2 4 elevi, 10 cadre didactice și 2 din personalul didactic auxiliar și nedidactic. În izolare la domiciliu sau în carantină sunt 40 de elevi, 82 de cadre didactice, dintre care 79 au ales să predea online si 3 să intre în concediu medical și 4 din personalul nedidactic.

La cursurile online participă 10.105 elevi.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/