Cursuri de specializare AJOFM

Agențiile particulare de recrutare și plasare de personal le fac concurență agențiilor de muncă de stat, astfel că, angajații acestora din urmă trebuie să recupereze terenul pierdut, astfel încât să facă față cu brio solicitărilor. Așa iau naștere proiectele care urmăresc specializarea celor care lucrează în Serviciul Public de Ocupare.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin derulează  un proiect prin care urmărește să își specializeze angajații din Serviciul Public de Ocupare. Acesta se derulează în parteneriat cu colegii lor din alte 5 agenții județene.

Pe lângă agențiile din vestul țării, care iau parte la proiect, un alt partener, transnațional de această dată este VUC Storstrom din Danemarca. Durata de implementare este de 36 luni.

“Obiectivul îl reprezintă creşterea nivelului de competenţe şi abilităţi profesionale a personalului SPO, în vederea îmbunătăţirii calităţii, eficienţei serviciilor de ocupare, utilizând o strategie eficientă de formare profesională continuă, adaptată dinamicii pieţei muncii”, a spus Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Proiectul se adresează unui grup ţintă format din  angajaţii a 6 agenţii, iar valoarea totală a acestuia este de circa 3,6 milioane de lei. Aproape 800.000 de lei este contribuţia solicitantului.