Peste 200 de cadre didactice din județ învață cum să acorde primul ajutor elevilor până la sosirea echipajului medical.
În mediul școlar pot apărea, în orice moment, situații neprevăzute, precum accidente sau simple loviri, în care cadrul didactic trebuie să acționeze, oferind celor implicați primul ajutor, înainte de a ajunge la un cabinet medical sau, în cazuri mai grave, înainte de a ajunge la fața locului o echipă de intervenții a ambulanței.
Cum profesorii nu au competențele necesare de a interveni în asemenea cazuri, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vine în întâmpinarea acestei nevoi printr-un program de formare teoretic și practic.
În cele douăzeci de ore de curs, formatorii Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, în parteneriat cu reprezentanții de la Crucea Roșie și având sprijinul voluntarilor acesteia, vor aborda teme variate, precum: suportul vital de bază, primul ajutor în traumatisme, primul ajutor în diferite situații medicale.
Un accent deosebit se va pune pe partea practică, prin care cadrele didactice să fie pregătite să ofere primul ajutor în situații de fracturi, leșin sau pentru persoane inconștiente, cu sau fără puls, să efectueze manevra Heimlich etc.
„Ne dorim să formăm peste două sute de cadre didactice până la finalul anului școlar. Primul curs a avut loc la sediul instituției noastre, urmând ca celelalte sesiune de formare să se deruleze în alte zone din județ, pentru a facilita participarea cât mai multor cadre didactice. Consider că acest curs este de importanță majoră pentru tot personalul care lucrează în sistemul educațional, întrucât o intervenție corectă, în situații limită, poate salva viața unui copil”, a declarat prof. Ionuț Gârtoi, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin.