La Reșița, cursă contracronometru pentru construcția campusului din cartierul Mociur

ioan popa dani calin

Constructorul care ridică la Reșița campusul pentru învățământul dual nu are o misiune ușoară. Lucrările trebuie finalizate în puțin peste un an.

Întruniți astăzi în ședință de îndată, aleșii reșițeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează construirea, în zona fostei platforme industriale Mociur, a Campusului dual integrat „Banatul Montan”, lucrare câștigată de o companie din Timișoara.

„Am aprobat astăzi indicatorii din proiectul tehnic de construire a campusului dual, astfel încât să putem demara lucrările propriu-zise. Era și o chestiune legată de calendar, în sensul că, de la semnarea contractului de finanțare, într-un an de zile, trebuia să avem acești indicatori gata ca să putem demara lucrările. Și zilele acestea se împlinește un an de la semnarea contractului cu Ministerul Educației, pe fonduri europene, pe PNRR”, a subliniat Ioan Popa, primarul Reșiței, la finalul ședinței Consiliului Local.

Construcția din zona Mociu trebuie finalizată într-un timp scurt, astfel că lucrările se vor derula contracronometru. Ioan Popa nu-și pierde însă optimismul, având convingerea că proiectul va fi încheiat la timp.

zona campus dual mociur

Lucrări de pregătire a terenului pentru viitorul campus dual integrat

E un proiect care trebuie să fie gata undeva la sfârșitul lunii iulie, anul viitor. Constructorul este Constructim SA Timișoara. Au început lucrările de pregătire a terenului, și, trebuie să recunoaștem, suntem în cursă contracronometru, dar sunt convins că vom reuși să facem acest campus și cred că va fi cam singurul campus din România, în afară de cel de la Oradea, care era demarat în momentul semnării contractului. Cred că va fi singurul contract care se va finaliza. Celelalte nouă contracte sunt mult în spatele nostru. Eu le doresc succes tuturor, dar sunt curios să văd câte vor fi finalizate”, a adăugat Popa.

Campusul din zona Mociur se va întinde pe o suprafață de aproximativ 22.000 de metri pătrați. Prin acest proiect, de circa 20 de milioane de euro, vor fi construite patru clădiri (două spații de cazare și recreere – Casa Elevilor și Casa Studenților, capacitate de cazare de aproximativ 250 de locuri și două spații de învățare – centru de competențe pentru industrii emergente și centru de competențe pentru turism sustenabil).

Finanțarea obținută pentru acest proiect nu se rezumă doar la construcții și dotări. Ea vine la pachet cu asigurarea de burse pentru elevi și studenți și a condițiilor materiale necesare desfășurării orelor de practică, organizare de evenimente școlare, servicii de consiliere în carieră, dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piața muncii actuale.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/