Curier prins cu mâța-n sac!

Un tânăr care își desfășura activitatea la o firmă de curierat din Moldova Nouă s-a gândit că se poate îmbogăți înscenând un furt. Nu a făcut decât să se dea de gol.

A crezut că a pus mâna pe un sac fără fund, însă a învățat că totul are o limită. Un tânăr de 31 de ani din Moldova Nouă, care desfășura activitatea de curier la o societate comercială din oraș, a sunat miercuri la 112, anunțând că i-a fost furată borseta în care se aflau 16.500 de lei, bani din încasări.

„La data de 09 octombrie a.c., Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată prin apel 112, de către același bărbat, care a reclamat faptul că în cursul aceleiași zile i-a fost sustrasă o borsetă cu banii din încasări, aproximativ 16.500 de lei, din autoturismul de serviciu, pe care îl parcase pe o stradă din oraș, lăsând motorul pornit și un geam deschis”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ.

În urma cercetărilor, polițiștii și-au dat seama că de fapt încă de la angajare tânărul avea obiceiul de a pleca acasă cu o parte din încasări. Probabil, de această dată, suma a fost prea mare, așa că singura modalitate era înscenarea unui furt.

Bărbatul are acum dosar penal pentru furt și gestiune frauduloasă, iar cercetările continuă pentru a stabili întregul prejudiciu cauzat firmei și pentru a recupera paguba.