Curățenie exemplară pe străzile din Băile Herculane! După 27 septembrie!

Ca și cum clădirile în paragină nu ar umbri destul stațiunea de pe Valea Cernei, străzile și trotuarele mizerabile completează un tablou dezolant al unei zone în care altădată venea toată elita Europei.

Curățenia în Băile Herculane lasă de dorit, de la intrarea în oraș până în zona 7 Izvoare. Se plâng de asta atât localnicii, cât și turiștii. O fac totodată și oamenii de afaceri care au investit zeci de milioane de euro în infrastructura hotelieră. Administrația locală nu-i aude, nu-I bagă în seamă pe niciunii dintre ei. Se încăpățânează să scoată în stradă o mână de oameni, cu utilaje rămase parcă de pe vremea romanilor. Lucrurile se vor schimba radical din acest punct de vedere, și-a luat angajamentul Gheorghe Orza, candidatul PSD pentru Primăria Băile Herculane.

„Îmi doresc o curățenie exemplară în oraș. Cât va fi aer și apă, Herculane va dăinui, dar nu e suficient doar să avem aceste daruri de la Dumnezeu. Mai depinde și de noi. Nu pot să fiu mulțumit de ceea ce este astăzi la Herculane. De 30 de ani ieșim pe stradă și ne uităm stânga-dreapta, vedem ce se întâmplă. Eu am fost consilier local timp de patru ani și l-am susținut pe actualul primar, toți am făcut asta, dar lucrurile se mișcă încet, foarte încet. Noi, la Gospodăria comunală, avem un mare deficit de personal. E absolut obligatoriu ca în Herculane să fie curățenie exemplară, să respectăm ceea ce ne-a oferit natura”, a spus Gheorghe Orza.

Provenind din mediul de afaceri, social-democratul știe cât de important este ca administrația locală să instituie anumite reguli pentru ca stațiunea să fie mai frumoasă, mai cochetă și mai curată în același timp, dar care să nu falimenteze micile afaceri. „Comerțul stradal, așa cum se face el astăzi în Băile Herculane, e inacceptabil. În centrul istoric se vând sutiene și chiloți, nu e normal. Dar totul se poate reglementa, sunt soluții pentru ca aceste mici afaceri să meargă mai departe, în alte condiții estetice. În Parcul Vicol aș veni de asemenea cu altă soluție. Sunt multe familii care trăiesc din asta și nu putem închide afacerea omului. Vom merge la proprietarul magazinului și vom gândi o arhitectură, poate ceva cu coloane romane, să delimităm magazinele, să protejăm afacerile mici, dar și să dăm o notă de eleganță orașului”, propune același candidat PSD, Gheorhe Orza.

(E)