Curăţenia stradală din Caransebeş, mai scumpă cu 30%

Noul director al Transal Urbis din Caransebeș le-a și propus deja aleșilor locali mărirea tarifului la gunoi pentru salubritatea stradală. Majorarea făcându-se cu 29%, consilierii PSD au dorit ca șeful Transal să vină cu precizări în cadrul ședinței de lucru cu privire la valoarea bugetului pentru salarii.

Ovidiu Chimigeriu a menționat că majorarea de la 0,055035 lei la 0,071209 inclusiv TVA este determinată, în primul rând, de creșterea salariului minim pe economie, dar și de faptul că, în fundamentările anterioare, nu au fost cuprinse toate cheltuielile necesare.

Consilierul PSD Florin Bogdea a ținut să precizeze că, la un calcul simplu, fondul de salarii pentru cei 33 de salariați la sectorul de salubritate căi publice nu corespunde cu situația prezentată de directorul Transal, potrivit căreia angajații au salariul minim pe economie. În replică, acesta a precizat că bugetul de salarii este deja majorat pentru suplimentarea locurilor la acest sector de salubritate căi publice, pentru a face față cerințelor cetățenilor municipiului, însă nu a specificat câte posturi se vor scoate la concurs.

Bugetul lunar a fost aprobat de majoritatea liberală din Consiliul Local la suma de 96.749 lei cu TVA inclus, de la 74.780 de lei, consilierii PSD abținându-se la acest punct de pe ordinea de zi.