UPDATE. Cupa Cerbul se reinventează. Zeci de participanți sunt așteptați pe Muntele Mic

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

După o absență de câteva sezoane, se va organiza din nou Cupa Cerbul Muntele Mic Superski. Numele s-a păstrat după cel care a înființat acest concurs, Nelu Gherga, și care pune și acum la dispoziție cazare și masă pe munte, la Cabana Cerbul.

De această dată, fondurile pentru concurs sunt de la mai mulți oameni care iubesc muntele, printre care Horațiu Buna, cel care pune la dispoziție pârtia Borlova pentru desfășurarea concursului în acest weekend (17 – 18 martie).

„La această a XII-a ediție vor fi numeroase premii, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Alături de sponsori vechi, anul acesta am reușit să-i aducem alături de noi pe FISCHER România și Werk Property Group și lista este deschisă”, scrie omul de afaceri Horațiu Buna pe pagina Muntele Mic online.

Organizatorii competiției, pregătită pe categorii de vârstă, sunt Primăria Turnu Ruieni, WMT, Cabana Cerbul, Salvamont și Muntele Mic Superski.

Și tot pentru weekend, Echipa Salvamont anunță risc de avalanșă grad 3 în zona muntoasă Țarcu. Mare grijă pentru turiștii care și-au programat drumeții pe traseul Cuntu – Țarcu, informează Stația Meteorologică Țarcu.

Miercuri, ora 15.30

Iubitorii muntelui trebuie să mai aștepte până se vor întrece pe schiuri la Muntele Mic. Potrivit principalului organizator, Horațiu Buna, weekendul care va veni nu permite din punct de vedere meteorologic desfășurarea competiției.

„Sunt anunțate precipitații și vânt, adică nu va fi o vreme bună de concurs, mai ales că vrem să se întindă pe parcursul a două zile, fiind organizate 14 probe pe categorii de vârstă unde o să primeze copiii. Așa este la munte, depinzi de vreme. Dar am verificat buletinul meteo și de duminică vremea se va răci, ceea ce înseamnă că tot ce va ninge în weekend va fi bătătorit și se va păstra zăpada, așa că vom organiza Cupa Cerbul la sfârșitul săptămânii viitoare, adică în zilele de 24 și 25 martie”, ne-a declarat Horațiu Buna.