Cunoscut om de afaceri, condamnat la închisoare! Evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri!

Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat sentința într-unul din cele mai importante dosare de evaziune fiscală deschise în ultimii ani de organele de cercetare penală din județ.

Instanța l-a găsit vinovat pe omul de afaceri Gheorhe Albu pentru săvârşirea a nu mai puțin de trei infracţiuni: evaziune fiscală, spălarea banilor, ambele în formă continuată, și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Astfel, afaceristul din Oțelu Roșu a primit un an și șase luni de închisoare. Situația acestuia este însă mult mai complicată. Tribunalul Caraș-Severin i-a anulat beneficiul suspendării executării sub supraveghere a pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare, dispusă de către Judecătoria Timişoara în 2013. Totodată, instanța a revocat și beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de 6 luni închisoare dispusă de către Judecătoria Caransebeş în 2010. În final, Ghoerghe Albu va executa trei ani și două luni închisoare.

În același dosar a fost condamnat și inculpatul Adrian Preda. Pentru complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, în formă continuată, și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Preda a primit un an de închisoare, dar și în cazul său instanța a anulat beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de doi ani închisoare dispusă în 2012 de către Judecătoria Piteşti, astfel că în final rămâne cu pedeapsa de doi ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de patru ani.

Prin aceeași sentință s-a dispus menţinerea măsurilor asigurătorii luate de procurori, mai exact sechestrul asupra mai multor bunuri imobile ce-i aparțin lui Gheorghe Albu. Pe de altă parte, a fost admisă acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara şi inculpaţii sunt obligați, în solidar, la plata sumei de 187.169 lei, cu titlu de despăgubiri civile. Instanța a constatat că Albu a acoperit parţial prejudiciul cauzat, omul de afaceri făcând dovada plății sumei de 100.000 de lei. Sentința Tribunalului Caraș-Severin nu e definitivă.

CITEŞTE ŞI: Omul de afaceri Ghiță Albu, judecat pentru spălare de bani, fals şi evaziune fiscală!