S-a mai ars o etapă în demersul autorităților de a construi la Reșița o nouă unitate medicală: au fost aprobate primele documente.
Întruniți în ședință de îndată, aleșii reșițeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate pentru noul Spital Județean de Urgență din Reșița. „Am depășit o etapă crucială în realizarea acestui proiect vital pentru modernizarea infrastructurii spitalicești a municipiului Reșița și a județului Caraș-Severin.”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița, într-un comunicat de presă remis redacției.
Documentația aprobată conține informații detaliate despre structura și funcționalitățile noului Spital Județean de Urgență din Reșița. Acesta va fi situat în intravilanul municipiului, în zona Triaj, în nodul dintre cartierul Govândari, zona Lunca Pomostului și cartierul Țerova, amplasat pe o suprafață totală de 58.644 mp, pusă la dispoziție de Primăria Reșița.
Studiul de fezabilitate, elaborat într-un interval de șase luni, stabilește toate detaliile privind noua structură medicală, facilitățile, numărul de paturi, specializările pe secții și dotările necesare. Proiectul a beneficiat de colaborarea unor specialiști din Helsinki, Finlanda, țara cu unul dintre cele mai moderne sisteme medicale din lume, și a integrat cele mai noi tehnologii, norme și proceduri din medicina modernă, mai precizează reprezentanții municipalității.
Detaliile proiectului:
Regimul de înălțime al clădirilor:
Clădirea principală a ansamblului propus este alcătuită din 5 tronsoane cu subsol comun și are un regim de înălțime S+P+5E. Între aceste corpuri sunt prevăzute două curți interioare. Proiectul mai include următoarele elemente: parcare auto supraetajată, garaj și atelier ambulanțe, spații tehnice (centrală termică, gospodărie de apă), drumuri, alei, platformă.
Construirea noului Spital Județean de Urgență din Reșița este un demers inițiat de Primăria Municipiului Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin și va deservi, în egală măsură, reșitenii și cărășenii, asigurându-le asistență medicală de calitate superioară.
Următorii pași în implementarea proiectului constau în finalizarea proiectului tehnic până în luna octombrie 2023, obținerea autorizației de construcție și depunerea documentației necesare spre finanțare pe axele disponibile, din fonduri externe sau guvernamentale.
„Mulțumim tuturor specialiștilor și colaboratorilor care au depus eforturi pentru finalizarea acestei etape extrem de importante în termen cât mai scurt. Ne îndreptăm cu pași siguri spre un spital județean modern, care va lăsa în urmă neajunsurile din sistemul medical actual.”, se mai arată în comunicatul de presă.