Cum să proiectezi și să decorezi o bucătărie pe care să o iubești

Proiectarea și decorarea bucătăriei este o sarcină grea. Bucătăria este singura cameră din casă în care funcția trebuie să fie mai presus de aspect, astfel vei avea o experiență de gătit destul de mizerabilă.

Indiferent dacă ești un bucătar profesionist, un bucătar ocazional, capul unei familii numeroase sau doar un bucătar care gătește solo pentru sine, toată lumea are nevoie de o bucătărie care să le satisfacă nevoile culinare.

MOBILĂ BUCĂTĂRIE – eMAG

leader board 728 x 90 px

Deși acest ghid nu îți va spune cum să proiectezi o bucătărie de la zero (probabil că ar trebui să lucrezi cu un specialist la acest lucru!), sperăm că vei găsi câteva idei valoroase pe care să le aduci în bucătăria ta.
Scopul bucătăriei
Primul pas pentru proiectarea bucătăriei tale este să-i definești scopul și utilizarea. Ai o familie numeroasă cu mai mulți bucătari care împart sarcina de pregătire a meselor? Ai doar o persoană care gătește pentru toată lumea? Ți-ai dori un mic dejun în bucătărie sau preferi ca oamenii să mănânce în afara bucătăriei? Cât de implicați vrei să fie familia și oaspeții tăi în bucătărie? În timp ce bucătăriile deschise sunt foarte la modă în aceste zile, este important să iei în considerare faptul că, dacă ai oaspeți des, poate fi inconfortabil pentru ei să vadă întreaga bucătărie în timp ce gătești și pregătești mesele.

MOBILĂ BUCĂTĂRIE

Cunoașterea utilizării bucătăriei tale va ajuta enorm în timpul procesului de proiectare.

Elemente de design pentru bucătărie
În timp ce antreprenorul care îți pune la punct bucătărie ar trebui să facă cea mai mare parte a acestei lucrări, este important să acorzi atenție fluxului bucătăriei. Va trebui să te asiguri că ai spațiu adecvat pentru a te plimba, ceea ce va fi cheia unei bucătării funcționale și practice. Iată câteva elemente de bucătărie despre care va trebui să îți formezi o părere:

MOBILĂ BUCĂTĂRIE – OFERTE

Blaturi: stabilește materialul și culoarea pe care ți-o dorești pentru blaturile de bucătărie. Bucătăriile din marmură sunt foarte populare, dar pot fi costisitoare în implementare.
Backsplash: Backsplash-ul de bucătărie este plasat pe peretele bucătăriei dintre blaturi și dulapurile de perete. Este menit să protejeze pereții de pete, stropire și murdărie. Ia în considerare ce tip de backsplash vezi în bucătăria ta? Faianța cu modele tradiționale sau orientale este o alegere populară.
Pardoseală: Gresia este cel mai adesea folosită ca material pentru podelele bucătăriilor, dar și lemnul este foarte frecvent folosit.
Dulapuri: Bucătăriile pot avea dulapuri superioare, dulapuri inferioare sau ambele.

MOBILĂ BUCĂTĂRIE – IDEI

Insula bucătăriei: Insulele de bucătărie devin din ce în ce mai omniprezente în bucătăriile moderne. Dacă vrei o insulă de bucătărie în casa ta, o vezi ca pe un loc unde poți prepara masa sau ca să stai și să mănânci? Vrei o masă simplă ca insulă de bucătărie sau vrei una cu depozitare?
Chiuveta: De ce dimensiune de chiuvetă ai nevoie? Lată, dublă sau simplă? Cele mai populare două locuri pentru chiuvete într-o bucătărie sunt fie orientate spre o fereastră, fie în mijlocul unei insule de bucătărie.
Aragazul: De câte arzătoare și cuptoare ai nevoie? Ai prefera un cuptor încorporabil sau unul standard, separat?
Hotă: O hotă de evacuare conține un ventilator și se află deasupra aragazului. Ajută la reducerea grăsimii, fumului și aburului din aer.

Frigider: Unii oameni aleg să-și ascundă frigiderele în spatele dulapurilor mari. Îl preferi pe al tău separat sau ascuns?
Mașina de spălat vase: În bucătăriile moderne, mașinile de spălat vase sunt considerate esențiale.
Stilul bucătăriei
Care este bucătăria ta preferată ca stil? Nu este rău să creezi un album pe Pinterest cu stiluri de bucătărie pe care le apreciezi, pentru a avea câteva idei pe care le poți folosi în timpul procesului de proiectare.
Decor bucătărie
Decorarea unei bucătării poate fi distractivă și provocatoare. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când îți decorezi bucătăria:
Iluminat: Iluminatul bucătăriei este un aspect important. Mulți oameni optează pentru iluminat încastrat pentru a se asigura că bucătăria este iluminată în mod adecvat. Alții optează pentru lumini atârnate deasupra insulei de bucătărie.
Vopsea pentru dulap: ce nuanță preferi pentru dulapurile tale?
Covoare: Preferi să lași podeaua bucătăriei așa cum este sau ți-ai putea imagina un covor decorativ?