Cum poţi înfunda puşcăria după ce ai trecut proba cu aparatul etilotest. Ghinionistul, la Bocşa!

Verificat în trafic dacă se află la volan sub influenţa alcoolului, un şofer din Bocşa riscă să ajungă la închisoare, deşi acesta a ieşit curat la proba cu aparatul etilotest!

Un control efectuat de poliţiştii rutieri pe linia prevenirii şi combaterii consumului de alcool implică şi deschiderea trusei de prim ajutor din portbagajul maşinii, deducem din păţania unui şofer care ar putea înfunda puşcăria, după ce s-a supus unui astfel de control în data de 11 decembrie 2017.

„În cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii consumului de alcool la volan, în orașul Bocșa, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din localitate. La controlul efectuat a rezultat faptul că acesta nu a consumat alcool, dar, în urma verificării trusei de prim ajutor, au fost identificate materiale pirotehnice interzise la deținere, fără documente de proveniență“, informează subinspector de poliţie Cecilia Dăneţ, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Materialele pirotehnice au fost ridicate, iar față de autor cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 346 Cod Penal (alin. (1): producerea, experimentarea, prelucrarea, deţinerea, transportul ori folosirea materiilor explozive sau orice alte operaţiuni privind circulaţia acestora, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Poliţia aminteşte că aspectele legislative privind clasificarea, limitele de vârstă, condiţiile de achiziţionare, comercializare, deţinere, depozitare, transport şi folosire a articolelor pirotehnice sunt prevăzute în H.G. 1102/2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice. Conform actului normativ, articolele pirotehnice se clasifică în articole pirotehnice de divertisment, articole pirotehnice de scenă şi alte articole pirotehnice.

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice: între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze; la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie.

De asemenea, este interzisă folosirea materialelor pirotehnice în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţiile deschise cu aglomerări de persoane; la o distanţă mai mică de 500 de metri de păduri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/