Cum ne aruncăm gunoaiele fără să ne usture la buzunar?

Mai mulți reșițeni s-au ales cu amenzi după ce au fost prinși de polițiștii locali aruncându-și gunoaiele în mod necorespunzător. Pentru a clarifica încă o dată modul în care se colectează deșeurile în Reșița, administrația locală amintește locuitorilor prevederile legale.

Orice gunoi de care vrei să scapi poate fi aruncat cu o singură condiție: să respecți legea. În Reșița au fost stabilite anumite reguli pentru fiecare categorie de deșeuri.

  • DEȘEURILE VOLUMINOASE (mobilier, geamuri, uși etc.) se depun lângă platformele de colectare selectivă în fiecare joi, anunțând, în prealabil, operatorul de salubritate;
  • DEȘEURILE VEGETALE (gard viu, crengi, frunze etc.) se depun lângă platformele de colectare selectivă în fiecare marți și joi, anunțând, în prealabil, operatorul de salubritate;
  • DEȘEURILE PROVENITE DIN CONSTRUCȚII/DEMOLĂRI (moloz, ciment etc.) – este interzisă depozitarea lor lângă platformele de colectare selectivă. Pentru ridicarea lor este necesară contactarea operatorului de salubritate la numărul de telefon 0355 492 963. Această operațiune se face contra cost!

Culorile containerelor nu sunt nici ele de neglijat, mai spun reprezentanții Primăriei Reșița. Și nici inscripțiile de pe pubele. Așa că recomandarea este ca cetățenii să arunce deșeurile acolo unde trebuie pentru a evita sancțiunile contravenționale cu valori cuprinse între 500 și 2.500 de lei.