Cum îți poți decora casa cu stil: sfaturi utile

tablou personalizat
po 1000x100px (3)

Casa este locul în care îți petreci o bună parte din zi, dar și locul în care îți găsești odihnă, echilibrul și starea de bine. Este foarte important modul în care îți amenajezi casa, atât pentru confort, cât și pentru starea ta de spirit.

Atunci când te simți bine la tine acasă, când îți place ceea ce vezi în fiecare cameră, vei avea satisfacția unui cămin exact așa cum ai visat.

Nu doar piesele de mobilier și electrocasnicele sunt important în amenajările de interior, ci și decorațiunile. Decorațiunile sunt acele piese care dau culoare și viață unei încăperi, iar avantajul lor este că sunt ușor de ales, achiziționat şi instalat. Vei găsi pe piață decorațiuni pentru toate buzunarele, dar și pentru toate gusturile.

Descoperă câteva sfaturi utile pentru a-ți decora casa cu stil:

Descoperă ce ți se potrivește

Casa în care locuiești ar trebui să te reprezinte şi să fie un loc în care te simți în elementul tău. Fie că este vorba de obiecte pentru casă, haine sau produse de make-up, ceea ce folosim zilnic sau foarte des trebuie să ne reprezinte. De aceea, dacă îți dorești o casă amenajata cu stil și bun gust, trebuie să descoperi ce anume ţi se potrivește când vine vorba de amenajări.

Cel mai ușor mod de a descoperi ce ți se potrivește când vrei să îți decorezi casa este să observi cât mai multe interioare, fie online, fie în viața reală. Poți folosi aplicații precum Pinterest sau Instagram pentru a-ţi găsi inspirația. Descoperă ceea ce te atrage la anumite interioare, ce obiecte îţi dau o stare de bine sau îți trezesc curiozitatea.

Nu încarcă încăperile cu prea multe decorațiuni

Decorațiunile completează o amenajare, însă nu sunt o parte esențială a casei. Practic, îţi poți folosi casă foarte bine şi fără decorațiuni. Nu ai nevoie de ele pentru a dormi, a privi la TV, a găti, a mânca sau a lucra la tine acasă. Totuși, asta nu înseamnă că acestea nu sunt importante.

Decorațiunile potrivite dau viață unei încăperi şi pot fi modalitatea perfectă de a adăuga un pic din personalitatea şi viziunea ta unei case.

Este important să nu încarci locuința cu prea multe decorațiuni, deoarece riști să obții un rezultat kitsch sau de prost gust. Obiectele de decor trebuie să completeze piesele de mobilier, nu să încarce o cameră.

Folosește piese decorative simple

Există o mulțime de piese decorative simple pe care le poți utiliza pentru a da viața camerelor. Printre cele mai populare alegeri se număra oglinzile, vazele cu flori sau cărțile colorate. Astfel de obiecte pot servi drept decorațiuni foarte uşor, iar avantajul lor este prețul. Nu trebuie neapărat să cheltui o avere pentru o vază cu flori, un perete cu oglinzi aplicate sau câteva cărţi pline de culoare.

Astfel de obiecte pot decora măsuța de cafea din living, noptierele, biroul său chiar bucătăria.

1000x200 dacus 02

Încearcă decorațiunile personalizate

Cadourile personalizate sunt o metodă excelentă de a le oferi celor dragi un dar în funcție de gusturile şi personalitatea lor. Ei bine, nu doar cadourile se pot personaliza, ci şi o mulțime de obiecte de decor. Printre cele mai populare opțiuni se număra tablourile personalizate. Poți alege tablouri personalizate de pe Emag de dimensiuni diverse, pe care să le folosești pe pereții din living, dormitor său birou.

Este o idee bună să alegi teme, imagini şi subiecte care au cu adevărat însemnătate pentru tine atunci când optezi pentru tablouri personalizate.

În afară de tablouri personalizate, mai poți opta și pentru vaze, covoare sau mici sculpturi pe comandă.

Păstrează ordinea

Pentru a scoate în evidență decorațiunile pe care le alegi, este esențial să păstrezi mereu ordinea în casă. În acest fel, te vei bucura de o atmosferă plăcută în casă, iar toate obiectele de decor pe care le alegi vor avea loc să strălucească. Ca să îți fie mai ușor să păstrezi camerele ordonate, nu opta pentru prea multă mobila sau prea multe piese de decor.

Ferește-te de piesele de prost gust

Piesele de decor de prost gust, din materiale slab calitative, în culori prea țipătoare sau imitațiile nu sunt niciodată o idee bună. Acestea pot transforma rapid o cameră într-un spațiu încărcat și nu merită investiția.

Nu urma întotdeauna trendurile

O casă decorată cu stil nu înseamnă neapărat o casă decorată după ultimele trenduri. Dimpotrivă, casa în care locuiești ar trebui să te reprezinte pe tine și gusturile tale, nu să fie la modă, cool sau pe placul altora. De aceea, trendurile nu ar trebui să îți călăuzească alegerile, ci doar să te inspire atunci când este cazul.

Decorațiunile pot fi sarea şi piperul casei tale, în special dacă acestea îţi reprezintă gusturile şi personalitatea. Nu te grăbi să îţi decorezi casa conform trendurilor, deoarece acestea vin şi pleacă. Mai degrabă, tine cont de ceea ce îți dă o stare de bine, de ceea ce te bucura și de pasiunile tale.

 

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px