Cum își atrag simpatizanți fetele din Banat? Mărțișoare inspirate din mitologie, expuse într-un târg!

Caransebeșenii care doresc să facă un cadou deosebit persoanelor dragi de 1 Martie au de unde alege.

În aceste zile comercianții de mărțișoare și-au făcut apariția pe centrul urbei, iar oferta muzeului este diversificată, pentru că instituția desfășoară cel de-al V-lea Târg al Mărțișorului în această perioadă. Astfel, până pe 1 Martie, în incinta muzeului caransebeșean se comercializează mărțișoare și cadouri confecționate manual de producători din diverse părți ale țării. Aceştia folosesc ca sursă de inspirație lumea și mitologia țărănească.

Sunt expuse mărţişoare tradiţionale, felicitări şi aranjamente florale. Târgul de Mărțișor are drept scop promovarea valorilor și tradițiilor românești în ceea ce privește simbolul mărțișorului, de la originea lui până la formele cunoscute din zilele noastre.

Conform tradiției, femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul. În Banat, ca o particularitate, fetele se spală cu zăpadă pentru ca să fie iubite.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/