Cum alegi patul potrivit pentru dormitorul tău?

imge
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Este important să ai un somn odihnitor, pentru ca dimineața să te trezești plin de energie. Dacă ai hotărât că este momentul să investești într-un pat nou pentru dormitorul tău, este necesar să fii atent la câteva aspecte, astfel încât să faci cea mai bună alegere. Pe lângă confort, aspectul estetic joacă un rol major.

Dimensiunea camerei va dicta și mărimea viitorului pat. Prin urmare, primul pas înainte de a începe căutarea, este să scoți ruleta și să îți notezi măsurătorile. În acest articol îți spunem tot ce trebuie să știi despre cum să alegi patul potrivit.

Dimensiunea patului

Variantele disponibile sunt mai multe, este important să te raportezi la mărimea camerei tale. Prin urmare, există paturile de 140 x 200 cm. Acestea sunt potrivite pentru o singură persoană, mai ales dacă aceasta are un somn activ, se mișcă mult noaptea. Paturile care măsoară 160 x 200 cm se numesc King Size și sunt potrivite pentru cupluri. Se încadrează și în dormitoare nu foarte generoase. O altă opțiune sunt paturile Super King, de 180 x 200 cm, ideale pentru iubitorii de confort, care își doresc mult spațiu de dormit.

Alege mobila pentru dormitor, astfel încât să nu sufoci camera. Este important să măsori distanțele de trecere și să trasezi dimensiunea pe care o va ocupa patul. În felul acesta îți va fi mai ușor să îți dai seama de dimensiunile viitoarelor piese de mobilier pentru dormitorul tău.

Culoarea patului

Este necesar ca toate elementele din dormitor să alcătuiască un echilibru vizual. Senzația la final trebuie să fie aceea că, fiecare obiect este acolo dintr-un motiv bine gândit. Acest tot unitar se poate obține cu ajutorul culorii. Echilibrul cromatic poate fi realizat folosind o culoare caldă, dominantă, completată de o culoare de accent care să ofere personalitate locului în care dormi. Este important să alegi culorile, inclusiv pe cea a patului, astfel încât să creezi un mediu relaxant, liniștitor.

Dacă ai un dormitor mic, mizează pe alb, care va crea senzația de mai mult spațiu. Dacă vei alege un pat alb, va contribui și el la această impresie, de dormitor mai încăpător și luminos. Patul în nuanța lemnului, fie nuc, mahon, fag, cireș sau stejar este elegant, iar celelalte piese de mobilier vor trebui și ele să aibă aceeași nuanță. Paturile tapițate, fie cu piele sau stofă, îți permit să alegi dintr-o varietate de culori. Consultă gama de paturi de pe FAVI.ro. Poți opta pentru o culoare puternică, ca de exemplu galben, iar restul încăperii s-o amenajezi în tonuri neutre.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Stilul patului

În concordanță cu stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru locuința ta, fie modern, rustic, clasic sau scandinav, alege și patul. De exemplu, dacă ești un iubitor al stilului clasic, caracterizat prin rafinament și eleganță, atunci poți opta pentru un pat din lemn masiv sau unul cu tapițerie din catifea ori piele. Dacă ai amenajat casa în stil modern, te poți gândi la un pat cu spații de depozitare incluse și poți opta pentru o culoare îndrăzneață.

Alegerea stilului scandinav este de asemenea o idee inspirată. Acesta se caracterizează prin interioare moderne, luminoase, cu linii simple. Domină nuanțele naturale, cu tonuri deschise. Un dormitor în stil scandinav trebuie să fie cât mai aerisit și să dea impresia de prospețime și ordine. Optează pentru un pat al cărui cadru să fie complet învelit în material textil și să aibă picioare din lemn.

Stilul rustic se caracterizează prin prezența materialelor naturale, cum ar fi lemn, piatră sau lut, la care se adaugă obiecte din ceramică sau textile din in ori lână. Optează pentru un pat din lemn închis la culoare.

Ai o varietate de modele de paturi dintre care poți alege. Este important să ții cont de dimensiunea camerei tale și să obții un tot unitar în urma amenajării dormitorului.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/