Cultura, actor principal la Bocșa! Festivalul de film ajunge la a treia ediție

Festival de film la Bocsa

La final de septembrie, cultura va fi din nou în prim plan la Bocșa. Festivalul de film aduce cu sine nu doar producții de neratat și invitați de seamă, ci și prezentări de carte și spectacole folclorice.

Startul celei de-a treia ediții a Bocșa Film Festival se va da în 22 septembrie, ora 11.00, la Primăria Bocșa. Evenimentul se va deschide cu un simpozion dedicat regizorului Ioan Cărmăzan, cetățean de onoare al Bocșei și director artistic al festivalului. Vor participa Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara, Milan Knezevic, președintele Asociației Artiștilor de Film din Serbia, Ada D. Cruceanu, redactor-șef al revistei Reflex și Valentin Teodosiu, actor UARF București.

În aceeași zi vor avea loc mai multe prezentări de carte, iar de la ora 18.00, în parcul Pescăruș din Bocșa Română, începe spectacolul folcloric susținut de Ansamblul „Bocșana” (folclor românesc și sârbesc).

De la ora 19.00 se deschide oficial a treia ediție a Festivalului de Film de la Bocșa, cuvântul de deschidere fiind rostit de primarul Mirel Pascu, de Ioan Cojocariu – coordonatorul Festivalului „Banatul Montan Film Festival” și de Gabriela Șerban – coordonatorul „Bocșa Film Festival”. Cu acest prilej va fi prezent și Milan Knezevic, președintele Asociației Artiștilor de Film din Serbia.

De la ora 20.00 va rula primul film din cadrul festivalului: „Nunta mută” (2008), în regia lui Horațiu Mălăiele.

Sâmbătă, 23 septembrie, tot de la ora 11.00, la Primăria Bocșa va avea loc simpozionul aniversar „70 de ani de lectură și bibliotecă publică la Bocșa”. vor fi o serie de prezentări de cărți, reviste și publicații. De la ora 20.00, în parcul Pescăruș din Bocșa Română, va fi difuzat filmul „Întoarcerea magilor” (2016), în regia lui Ioan Cărmăzan.

Ultima zi a festivalului va aduce cu sine, de la ora 20.00, tot în parcul Pescăruș, filmul „Motanul încălțat: ultima dorință” (2022), un film de animație în regia lui Joel Crawford.