Culorile toamnei, la muzeul din Caransebeș

toamna la muzeul din caransebes

Prima zi a evenimentului a adus pe scenă artiști consacrați și tinere talente ale folclorului bănățean. La fața locului, sunt și producători agricoli din județ.

Programul artistic a fost deschis de copiii de la grădinița nr. 4 din Caransebeș. După care Ansamblul din Cornereva, format din elevi de la școlile din comună, a încântat audiența cu dansuri populare din zonă. Pe lângă păstrarea tradițiilor, elevii sunt o mândrie pentru comună și prin rezultatele bune pe care le obțin la la olimpiade și concursuri, inclusiv la etape naționale.

Prezent la evenimentul desfășurat în curtea muzeului din Caransebeș, primarul Nicolae Novăcescu i-a felicitat pe tinerii dansatori împreună cu coregraful Simion Dragalina. De asemenea, le-a mulțumit producătorilor locali din comună prezenți la eveniment, invitând de pe acum cărășenii la târgul de toamnă care va avea loc la Cornereva la sfârșitul acestei luni. Programul artistic le-a mai cuprins pe tinerele soliste Clara Trandafir, Melisa Abălașei, alături de care a urcat pe scenă și Ramona Vița în acompaniamentul muzical al Orchestrei „Virtuozii Semenicului”. La final, scena i-a aparținut lui Ștefan Isac, muzician consacrat care, anul acesta, aniversează 60 de ani pe scenă.

Prima zi a evenimentului intitulat „Tradiții și obiceiuri în culorile toamnei” a mai cuprins și acordarea de diplome de merit producătorilor agricoli aflați la fața locului. Printre cei evidențiați, se numără Ana Martalogu, Ion Cernescu, Petru Cernescu și Nicolae Cernescu, toți din Cornereva, Petre Drăghincea din Peștere, Daliana Crișan și Tatiana Țibru din Reșița. Evenimentul continuă astăzi de la ora 10:00. Organizator este muzeul din Caransebeș, cu sprijinul oferit de consiliul județean și în colaborare cu Primăria Cornereva, Direcția pentru Agricultură Caraș-Severin și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/