Cu puțin timp înainte de TM2023, Primăria Timișoara începe reparațiile în aripa din Bastionul Theresia care-i aparține

dsc09319

Cu doar câteva luni înainte de TM2023, Primăria Timișoara și-a adus aminte că are în administrare o parte din Bastionul Theresia. Astfel, în această toamnă, încep o serie de lucrări de reparații în vederea pregătirii spațiilor pentru proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

O parte a Bastionului Theresia aparține Consiliului Județean Timiș, care a și realizat mai multe lucrări de reabilitare, iar o altă aripă se află în administrarea Primăriei Timișoara. Iată că instituția a decis să înceapă o serie de lucrări de reparații pe ultima sută de metri. Asta având în vedere faptul că mai sunt doar câteva luni până când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a finalizat procesul de preluare în administrare a spațiilor din cadrul Bastionului Maria Theresia – aripa aflată în proprietatea Municipiului Timișoara – și demarează lucrările pentru pregătirea acestora pentru anul 2023, când Timișoara își va exercita titlul de Capitală Europeană a Culturii. În această toamnă încep lucrările de reparații și intervenții în valoare de aproximativ 100.000 euro pentru a pregăti spațiul pentru deschiderea oficială Timișoara 2023, programată în 17-19 februarie”, a informat Centrul de Proiecte.

dsc09306

Aceste spații din Bastionul Theresia vor găzdui pe parcursul anului 2023 expoziții, rezidențe și alte evenimente din cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Începând cu anul 2024, va fi organizat un apel pentru a identifica consorții de operatori culturali care să asigure un program cultural constant.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Bastionul Theresia a fost reabilitat în perioada 2008 – 2010, cu zece milioane de euro, cea mai mare parte bani europeni.

De atunci nu s-au făcut reparații în spațiile care se întind pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp. Sunt necesare lucrări majore pentru ca această parte a Bastionului sa fie repusă în circuitul cultural. În acest moment, suntem în faza de eliberare a spațiilor, pentru a putea începe lucrările. Centrul de Proiecte caută soluții pentru expozițiile deja planificate în aceste spații”, au transmis cei de la Centrul de Proiecte.

dsc09361

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/