Cu petardele nu-i de joacă! Fată de 13 ani din Caransebeș, rănită la ochi!

untitled design set 970x90 px

Deși riscurile utilizării petardelor sunt cunoscute de toată lumea, câțiva tineri din Caransebeș au sfidat orice recomandare și, din păcate, au văzut ce înseamnă o astfel de distracție. O fată de 13 ani a fost rănită la ochi de un fragment dintr-o petardă.

Polițiștii din Caransebeș au fost anunțați aseară, în jurul orei 19.30, de către o femeie că fiica sa de 13 ani a fost lovită la nivelul ochiului drept de un fragment de petardă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că luni, în jurul orei 19.00, în timp ce minora se afla împreună cu un grup de tineri pe un teren de sport din localitatea Poiana Buchin, unul dintre tineri, în vârstă de 16 ani, ar fi aprins fitilul unui obiect pirotehnic, petardă de tip F1, pe care ar fi aruncat-o la circa 5 metri de grupul de tineri. Obiectul pirotehnic a explodat, iar un fragment a lovit-o pe tânăra de 13 ani în ochiul drept, minora fiind transportată de mamă la spital pentru îngrijiri și investigații medicale. Polițiștii au deschis un dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Joaca cu petarde și obiecte pirotehnice poate fi periculoasă!”, reamintesc oamenii legii, care le recomandăm copiilor să găsească alte metode de divertisment și jocuri specifice vârstei, iar pe părinți îi îndemnăm să fie atenți la activitățile și anturajul copiilor lor.

În urma activităților desfășurate până la acest moment de polițiștii cărășeni, în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii” pentru verificarea respectării legislației privind comercializarea articolelor pirotehnice și prevenirea evenimentelor negative generate de folosirea acestor obiecte, au fost confiscate peste 250 de kg de articole pirotehnice deținute fără drept, în valoare de peste 31.000 de lei și au fost întocmite 12 dosare penale.