Cu brazi artificiali și multe beculețe, primarul Borcean vrea să-i impresioneze pe caransebeșeni de Crăciun [FOTO]

Bucuria sărbătorilor de iarnă a început pentru caransebeșeni odată cu 1 Decembrie, municipalitatea oferind, după ceremonia oficială dedicată Centenarului Marii Uniri, o seară plină de lumini și culoare.

Sistemul de lumini a fost pornit de primarul Felix Borcean, care a fost înconjurat de copii, chiar din fața Primăriei Municipiului Caransebeș. Deși nu a avut loc nicio ceremonie oficială, la acțiune fiind absenți consilierii locali care au aprobat suma de 110.000 de euro pentru montarea iluminatului festiv de Centenar, primarul Borcean a fost înconjurat de familie și angajați ai Primăriei, care l-au însoțit în zona centrală a municipiului pentru a admira feeria de lumini care a îmbrăcat urbea de pe Timiș și Sebeș.

Cu această ocazie a fost deschis și târgul de Crăciun, astfel că în zona centrală trecătorii au fost îmbiați alături de lumini și de mirosuri de vin fiert și mici la grătar. La căsuțele amplasate în aceeași zonă mai sunt oferite porumb fiert, turtă dulce, ciocolată de casă și nelipsitul colac secuiesc.

Trecătorii s-au oprit din drumul lor pentru a imortaliza momentul la diferitele decorațiuni luminoase, cel mai apreciat fiind tunelul de lumini din parcul ce se află în fața instituției Primăriei, dar și zona Parcului Dragalina, de unde încep, pe strada Nicolae Bălcescu, decorațiunile luminoase în formă de stemă.

Conform tradiției patinoarul din Parcul Dragalina va fi deschis de Moș Nicolae, în 6 decembrie. În acest an primarul Felix Borcean a hotărât să renunțe la brazii naturali și să fie montați unii artificiali atât în fața instituției Primăriei, cât și în cartierele urbei.