Cu 1.000 de euro pe an, milionarul Dunca nu poate fi stăpân pe Muntele Mic! La Turnu Ruieni se joacă ruleta rusească!

Cei cinci milioane de euro pe care omul de afaceri timișorean spune că i-a cheltuit pentru cel mai modern telescaun de pe Muntele Mic au toate șansele să rămână blocați în niște stâlpi! În replică, acesta promite că va interzice orice acces pe o suprafață de 400 de hectare!

Romeo Dunca și administrația publică locală a comunei Turnu Ruieni nu reușesc să cadă la înțelegere pentru ca investiția timișoreanului să fie pusă în funcțiune, o investiție așteptată de toți iubitorii sporturilor de iarnă. Omul de afaceri acuză că primarul Mihai Mărălescu vrea să modifice termenii înțelegerii inițiale. Acesta din urmă spune însă altceva. Și anume, că Dunca a vrut să păcălească Primăria și comunitatea locală, astfel încât să devină pentru următorii 49 de ani stăpân pe Muntele Mic.

Cum în momentul de față instalația de 5 milioane de euro stă paralizată pe munte, Romeo Dunca amenință cu procese și lansează un avertisment: va bloca Muntele Mic! „Procesele cu ei le voi notifica în Cartea Funciară şi vor avea blocate ani de zile orice terenuri, orice investiţii. Şi asta nu pentru că voi câştiga, ci înainte de a exista vreo sentinţă. Dacă voi câştiga, localnicii din Turnu Ruieni de unde vor plăti? Oare ei ştiu că viitorul lor se joacă la ruleta rusească?! Eu vreau să se respecte contractul iniţial, vreau ca un cuvânt dat să fie şi respectat. Ori cu ei nu se poate. Eu am vrut un bine pentru zona lor, că eu am cheltuit bani pentru turismul din acest județ”, a declarat omul de afaceri pentru caon.ro.

Primarul din Turnu Ruieni, comună de care aparțin terenurile de pe Muntele Mic, spune că Romeo Dunca îi cere imposibilul. „Sunt niște clauze în contractul propus de Romeo Dunca pe care pur și simplu nu pot să le accept. Cum să dea Primăriei doar 1.000 de euro pe an după obținerea ultimului aviz?! El vrea tot la un preț de nimic! Ca să nu mai spun că vrea ca Primăria să-i supravegheze video investițiile de pe munte. Orice altă investiție pe munte, are pretenția Dunca, trebuie să primească acordul lui scris. E posibil așa ceva?! El vrea să plătească doar pentru terenul de sub fiecare stâlp al telescaunului, adică patru metri pătrați sub fiecare stâlp. Să îi dăm 10.000 de metri pătrați fără niciun leu?! Să reziliez contractele celor care au acum contracte în derulare?! E adevărat, el a avut contract cu Primăria Zăvoi, numai că noi am câștigat în instanță o bucată din acel teren luat de Dunca. Noi nu avem nimic împotriva investiției lui, e binevenită, numai că nu putem accepta condițiile pe care vrea să ni le impună. Lângă el, la 100 de metri, nu mai are voie nimeni. El vrea monopol pe 400 de hectare! Eu nu pot să-i îngrădesc pe ceilalți pentru că așa vrea Dunca”, a declarat Miahi Mărălescu pentru expressdebanat.ro.
Referitor la amenințările lui Dunca potrivit cărora va bloca orice altă investiție, edilul din Turnu Ruieni spune că sunt doar fumigene, încercări de a forța mâna consilierilor locali să-i pună instalația pe cablu în funcțiune. „Muntele Mic se dezvoltă cu sau fără Dunca. Avem patru teleschiuri. Eu bag apă și canalizare pe Muntele Mic. De la Dunca, eu la Primărie nu câștig nimic în afara celor 1.000 de euro. Noi investim patru milioane de euro în apă și canalizare și facem Muntele Mic stațiune, PUG-ul e pregătit, așteptăm acum avizele, avem și proiect pentru telegondolă de la vechea unitate militară până în vârful muntelui. Telescaunul vechi trebuie și el modernizat. Avem legături inclusiv cu Poiana Mărului, cu Zăvoiul, cu primarul de acolo am o colaborare foarte bună. Orice investitor e binevenit pe Muntele Mic, Dunca e cel care nu se înțelege cu nimeni. El se ceartă și cu noi, și cu Consiliul Județean, cu toți ceilalți investitori de pe munte. Ceilalți sunt asociați, dar cu el nu se poate discuta. Lumea să fie liniștită, Dunca nu ne încurcă absolut deloc, nu blochează niciun munte. El rămâne cu instalația, cu stâlpii, treaba lui, noi avem suficient teren pentru alți investitori interesați”, a mai spus primarul Mărălescu.