CSM Școlar sau Voința Lupac? Fotbalul cărășean, în așteptarea marelui derby

Microbiștii cărășeni freamătă. Se apropie cel mai așteptat meci al anului. Meciul care va stabili campioana județului Caraș-Severin la fotbal și participanta la barajul de promovare în Liga a III-a.

Ultima etapă a Ligii a IV-a Caraș-Severin programează chiar partida în care se vor confrunta cele mai bune echipe ale campionatului, CSM Școlar Reșița și Voința Lupac. La adăpostul avansului de trei puncte, echipa din Valea Domanului are două variante de câștigare a campionatului. Victoria nu este obligatorie, un egal ar fi suficient pentru ca elevii lui Leontin Doană să-și atingă obiectivul. De partea cealaltă, echipa antrenată de Boșco Vișatovici nu are decât varianta victoriei, caz în care cele două echipe ar fi la egalitate de puncte, dar avantajul ar fi de partea Lupacului, la rezultate directe. Voința Lupac s-a impus în turul campionatului cu 1-0. Partida retur este programată sâmbătă, 11 iunie, de la ora 12, pe Stadionul „Mircea Chivu” din Valea Domanului.

Optimism în Valea Domanului
Fotbaliștii liderului CSM Școlar Reșița sunt încrezători înaintea meciului care îi poate trimite în dubla manșă de baraj cu Pandurii Cerneți, campioana județului Mehedinți.
„Suntem foarte încrezători, pregătim acest meci ca și celelalte. Respectăm adversarul, cum am respectat toate echipele. Sperăm ca valoarea individuală și valoarea de grup să se vadă în ultima etapă. Am luat hotărârea de a juca pe iarbă, motivele vi le spun după meci. Sperăm să ne ajute acest lucru. Ultimele două săptămâni am făcut antrenamente pe iarbă, ca să ne obișnuim cu gazonul, și sperăm că am făcut o alegere bună în vederea meciului cu Lupac. Lotul este valid din punct de vedere fizic. Și psihic sper să-i motivez pe băieți până la ora meciului. Băieții sunt încrezători și sperăm să câștigăm. Pentru mine, sincer, n-a fost o luptă cu Voința Lupac, noi ne-am luptat cu noi înșine. Valoarea individuală și valoarea grupului și condițiile pe care le avem, cel puțin de când am venit eu, ne dau speranțe că vom accede în Liga a III-a. Nu vreau să discut acum despre baraj, deși știm adversarul. Vom discuta după încheierea campionatului”, a spus Leontin Doană, antrenorul echipei CSM Școlar Reșița.

„Venim la Reșița să câștigăm!”
De partea cealaltă, și la Lupac predomină optimismul. Voința Lupac nu se teme de adversar, chiar dacă are de recuperat trei puncte și în concluzie doar victoria o poate propulsa în fruntea ierarhiei, dar nici nu va face o tragedie în cazul în care va pierde bătălia cu rivala din Valea Domanului.
„Este o săptămână în care ne pregătim. Pentru noi contează numai victoria. Băieții sunt motivați sută la sută. De vineri după-amiază intrăm în cantonament la Secu. Conducerea clubului și în primul rândul primarul Marian Vlasici este alături de noi, ne-a sprijinit și s-a ținut de cuvânt din toate punctele de vedere. Ne dorim să se termine cu bine. Nu ni s-a impus câștigarea campionatului și promovarea în Liga a III-a. Nu e un capăt de țară dacă nu se întâmplă acest lucru. Cine e mai bun să câștige pe teren. Lotul este valid, doar Lucian Stoica nu va juca, fiind suspendat după ce a jucat la trei echipe în acest sezon. Din ceea ce știu, vom avea suporteri la meciul de sâmbătă, am înțeles că vor veni două autocare de la Lupac”, ne-a spus Boșco Vișatovici, antrenorul echipei Voința Lupac.

Brigadă de Liga I la derby
Pentru a elimina orice discuție în privința arbitrajului, evident și speculațiile, Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a apelat la ajutorul colegilor de la AJF Dolj. Derby-ul Ligii a IV-a Caraș-Severin va fi condus de o brigadă de top din județul Dolj, avându-l la centru pe Cătălin Găman, arbitru de Liga I.