CSM Școlar Reșița învinge la Buchin și ține Lupacul la distanță

Principalele pretendente la câștigarea Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal au obținut victorii în prima etapă a returului. Voința Lupac a învins clar pe propriul teren pe Muncitorul Reșița, iar liderul CSM Școlar Reșița s-a impus în deplasare la Rapid Buchin.

A reînceput duelul de la distanță dintre primele două clasate, CSM Școlar Reșița și Voința Lupac, echipele cu șanse îndreptățite la câștigarea campionatului și participarea la barajul de promovare în Liga a III-a. Voința Lupac a învins-o fără probleme pe Muncitorul Reșița, cu 10-1, iar CSM Școlar s-a întors cu toate cele trei puncte de la Buchin, după victoria cu 1-0, care o ajută să mențină distanța în fruntea clasamentului față de principala sa urmăritoare. Scorul etapei a fost înregistrat de Minerul Anina, 15-0 cu lanterna roșie” CS Negrea Reșița, singura echipă care nu a câștigat niciun meci în acest sezon.

Partida de la Buchin, unde urma să evolueze liderul, a fost așteptată cu interes de fanii echipei din Valea Domanului. Grupul de suporteri condus de Marcel Gușcă a făcut deplasarea la Buchin, pentru a asista la primul succes din retur al elevilor lui Leo Doană. Unicul gol al meciului a fost marcat de Vichente Marcu, în prelungirile primei reprize. CSM Școlar: Petruț, B. Szijj, Banac, Covăsală, Negrei, Costescu (min. 90, Țoțu), Breșneni, Costachi, Liuba, V. Marcu (min. 58, Ciucur), C. Doană (min. 78, Curelea).
„Meciul a fost controlat în totalitate de noi, dar calitatea jocului a lăsat mult de dorit, datorită faptului că a bătut foarte tare vântul. A împiedicat construcția jocului și s-a pus accent mai mult pe aspectul fizic. Sunt mulțumit de echipa mea. Din punct de vedere tactic am stat foarte bine, nu le-am oferit oaspeților nicio ocazie de a înscrie. Au avut un șut pe poartă de la vreo 25 de metri în repriza a doua, când atacau cu vântul în spate, dar Dani Petruț a salvat in extremis. În repriza a doua am jucat cu vântul în față, dar, paradoxal, am avut mai multe ocazii. Dar cu greu am putut construi, degajai mingea și vântul ți-o aducea înapoi în careul de 16 metri. Așa ceva nici la Moldova Nouă nu ni s-a întâmplat. Păcat de condițiile meteo, pentru că terenul pe care am jucat era destul de bunicel, se putea pasa, construi, dacă nu bătea vântul. A fost o victorie dificilă, dar meritată a echipei noastre, pentru că am controlat meciul până la final”, a declarat antrenorul Leontin Doană pentru expressdebanat.ro.

Rezultatele complete ale etapei a 16-a (prima din retur)
C.S. Negrea Reşiţa – Minerul Anina 0-15
A.S. Berzasca – C.S. Moldova Nouă 2-1
A.C.S. Nera Bozovici – A.S. Oraviţa 2-1
F.C. Voința Lupac – C.S. Muncitorul Reşiţa 10-1
A.C.S. Rapid Buchin – C.S.M. Şcolar Reşiţa 0-1
Agmonia Zăvoi – Hidrocon Marga 0-1
Partida Metalul Bocșa – FC Caransebeș II nu a fost programată.
AD Mediam Mehadia a stat.
Pe primele două locuri ale clasamentului se află CSM Școlar Reșița, cu 40 de puncte, și Voința Lupac, cu 37 de puncte.