CSM Reșița își scrie viitorul! „Avem șanse la locul I!”

Echipa de Liga a III-a, CSM Reșița a încheiat anul cu un meci amical în Valea Domanului, contra liderului Ligii a IV-a Caraș-Severin, Viitorul Caransebeș. Partida a fost, mai ales în actul secund, o formalitate pentru elevii lui Leontin Doană, care s-au impus cu 6-1 (2-1).

În minutul 18, Liuba a deschis scorul din penalty pentru echipa din Valea Domanului, după care Negoescu a egalat pentru gugulani (1-1, minutul 41), însă la pauză scorul a fost favorabil gazdelor, cu 2-1, pentru CSM Reșița înscriind Breșneni, în finalul primei reprize. Rosso-nerii au controlat jocul în repriza secundă și au mai marcat de patru ori, Alexandru Ciucur a realizat „dubla”, Vichente Marcu a dus scorul la 5-1, pentru ca Alin Liuba să stabilească scorul final în minutul 90: CSM Reșița – Viitorul Caransebeș 6-1.

„Am încheiat cu un amical, am vrut să vedem jucătorul nou-venit, un fundaș central. Mai avem un antrenament săptămâna asta, după care intrăm în vacanță până pe 16 ianuarie. A fost un tur foarte bun, din punctul meu de vedere, băieții au muncit, au demonstrat că au valoare și asta se reflectă în locul din clasament. Ne dorim să mai aducem jucători, ne dorim un fundaș central, un mijlocaș central și un atacant de careu. Acestea ar fi trei posturi pe care mi-aș dori să aducem jucători. În funcție de jucătorii pe care-i vom aducem, am putea schimba obiectivul, pentru că avem șanse la locul I”, a spus antrenorul echipei CSM Reșița, Leontin Doană.

„Pentru meciul de astăzi, am răspuns solicitării bunului meu prieten Viorel Lolea, de a avea o închidere a acestui sezon. A fost un meci în care în prima repriză într-adevăr ne-am ridicat la pretențiile Ligii a III-a. Dar, în schimb, în repriza a doua s-a văzut lipsa de pregătire, noi am încheiat pregătirea de două săptămâni. Am adunat astăzi 14 jucători, pentru a putea face deplasarea, pentru a onora acest meci. Am avut lipsă cinci jucători din primul 11. Până la pauză a fost totul în regulă, a fost 2-1, cu două goluri primite din două faze fixe. În schimb, în repriza a doua, meciul n-a mai avut istoric, s-a încheiat 6-1, o victorie meritată a echipei din Reșița. S-a văzut experiența, s-a văzut pregătirea celor de la Școlar. Adevărata noastră valoare o să se vadă anul următor, în primăvară. În pauza de iarnă vrem să facem o pregătire centralizată, pentru a ne putea ridica și noi la pretențiile Ligii a III-a. Pentru noi, turul de campionat în Liga a IV-a a fost unul extraordinar. Putem să spunem că suntem o echipă nou-înființată, pentru că am făcut-o numai pe bază de prietenii, și numai cu jucători localnici, fără pretenții materiale. Am câștigat 11 meciuri jucate pe teren, am pierdut un singur meci, nu comentez acel meci. Suntem pe primul loc, avem două puncte în fața rivalei noastre, Voința Lupac. Sperăm să ne îmbunătățim jocul și să arătăm că municipiul Caransebeș merită să aibă o echipă dacă nu în Liga a III-a, cel puțin în Liga a IV-a, care să aibă un cuvânt de spus”, a precizat Dan Doran, antrenorul echipei Viitorul Caransebeș.