Criză în comuna Gârnic? „Nu voi avea bani pentru salariile angajaților”

Dacă pentru o parte dintre administrațiile publice locale din Caraș-Severin rectificarea bugetară a fost de bun augur, unele dintre acestea reușind să-și acopere toate cheltuielile până la sfârșitul anului, iar altele rămânând și cu ceva bănuți în plus (cazul Răcășdia), nu același lucru se poate spune despre comuna Gârnic, edilul Nicolae Tismănariu anunțând că nu va putea susține salariile personalului din primărie.

În urma calculelor făcute de Guvernul Dăncilă, în prima ședință de la aprobarea moțiunii de cenzură, în bugetul local al comunei din Clisura Dunării ar urma să fie virată suma de 321.000 de lei, bani insuficienți însă pentru ca administrația publică locală condusă de Tismănariu să poată ieși la liman, la finele acestui an.

„Eu voi primi suma de 321.000 de lei, dar, ca să acopăr doar salariile, mai am nevoie de încă 191.000 de lei. Nu mai vorbesc de alte servicii.”, a explicat Nicolae Tismănariu pentru expressdebanat.ro.

Pe de altă parte, edilul-șef a ținut să precizeze că această îngrijorare nu trebuie să-i preocupe pe angajații care fac parte dintr-o categorie specială: asistenții personali și persoanele cu dizabilități, atât salariile celor 32 de asistenți personali de pe raza comunei, cât și cele 5 indemnizații ale persoanelor cu dizabilități având prioritate în acest caz.