Criza de la Transal Urbis se apropie de sfârșit! Cine ar putea prelua funcția de manager?

Gestionarea deșeurilor se face în municipiul Caransebeș cu o societate care, imediat după alegerile locale, a rămas fără manager, în urma demisiei lui Ovidiu Chimigeriu. A rămas și fără director economic, desemnat interimar la conducerea societății, pentru că și Ionela Călțun a renunțat la funcție.

În aceste condiții, unii caransebeșeni reclamă proasta activitate a serviciului de salubritate din ultima perioadă, de ridicare a gunoiului, dar și depozitarea în zona Gara Mică, la un deponeu care, deși ar fi cuprins în autorizația de mediu a societății, este doar provizoriu pentru că aici ar trebui selectate gunoaiele și transportate la alte deponee autorizate din județele învecinate. Locuitorii din zonă spun că muntele de gunoaie crește.

Primarul Felix Borcean a declarat că nu s-au primit sesizări la Primărie, poate pentru faptul că sezonul rece nu lasă mirosul să se împrăștie, dar este interesant cine deține acel teren închiriat de societatea de salubrizare Transal Urbis:

La Gara Mică, în spate la Kaufland nu a fost niciodată un depozit de sortare a fost un depozit intermediar, deocamdată nu avem sesizări pentru că, fiind iarnă nu miroase gunoiul, dar este o problemă. Avem, însă o solicitare din partea proprietarilor acestui teren fie de a renunța la contract, fie de a-l renegocia, sunt doi proprietari acolo, din care unul este cumnatul domnului Chimigeriu, fostul manager de la Transal Urbis, asta ar trebui să trezească un semn de întrebare.”, spune primarul Felix Borcean, care a mai adăugat că este o problemă a serviciului de salubritate și a viitoarei conduceri.

Edilul urbei a mai adăugat că în 29 decembrie va avea loc Consiliul de Administrație de la Transal Urbis și a dat și un nume pentru noul manager:

Există o propunere pe care chiar eu am făcut-o, am spus să nu fie neapărat o propunere politică și eu sunt independent și țin ca, unii dintre directorii care sunt, sau vor fi la aceste societăți să nu fie neapărat înregimentați politic. Există suficiente locuri și pentru cei care au luptat în campaniile electorale, dacă sunt oameni competenți din rândul partidelor propunerile sunt binevenite, dar dacă există lipsă de cadre la nivelul partidelor politice putem să recurgem și la oameni neînregimentați politic care să aibă competențe în domeniu. Pentru Transal m-am gândit la fostul jurist al societății Romeo Cosma.”, a menționat Felix Borcean.

publicitate si promovare online banner maxagro