Criticat de Frunzăverde, susţinut de Mocioalcă

Discuţiile din cadrul conferinţei de ieri de la sediul filialei judeţene a PSD s-au învârtit în jurul datoriei operatorului de energie termică, problemă ce creează tensiuni între administraţia locală şi cea judeţeană, iar pe reşiţeni îi ţine cu caloriferele reci. Potrivit reprezentanţilor locali ai opoziţiei, o parte din vină este a Consiliului Judeţean, care nu a împărţit bugetul după necesităţi, ci pe criterii politice.

După ce acum două zile E-ON a dispus sistarea gazului pentru câteva ore către CET 2010, lăsând în frig 3.000 de familii si 21 de şcoli, primarul Mihai Stepanescu a cerut ajutorul administraţiei judeţene, dar şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, printr-o scrisoare deschisă. „Noi, administraţia locală, nu mai putem ajuta operatorul condus politic, căruia i-am acordat şi suma de 4.800.000 de lei reprezentând aport de capital.  Totodată nu mai putem plăti alte utilităţi, existând pericolul de a intra în incapacitate de plată dacă vom face plăţi cu precădere către acest operator ce nu a putut beneficia de subvenţii guvernamentale, sume provenite din rectificări bugetare ale Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ori din vânzarea certificatelor de emisii gaze, etc”, spune edilul-şef al Reşiţei.

Iar consilierii locali din partea PSD Caraş-Severin nu s-au dat înapoi de la a critica ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare din municipiu. „Acest CET 2010 are aceeaşi conducere ca vechiul CET, care a fost atât de competent. În data de 3 noimebrie 2011 Consiliul Local a aprobat majorarea capitalului social cu 10 miliarde, care au dispărut, s-au dus odată cu gazul”, a declarat Ioan Benga. De aceeaşi părere este şi Ioan Crina. „Nu cred că primarul ia banii şi face altceva cu ei. Pur şi simplu datoriile sunt prea mari şi singur nu le poate plăti, oricine ar veni. Primăria Reşiţa a plătit cu prioritate gazul”, a spus acesta.

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, şi-a exprimat şi el susţinerea faţă de edilul-şef. „Îl susţinem pentru că ştim că nu are bani şi nici nu i s-a dat nimic de la Consiliul Judeţean. Mai mult, la început s-au alocat cinci miliarde pentru Reşiţa, după care s-au tăiat şi au fost daţi la alte primării. Noi participăm la şedinţele de Consiliu Judeţean, dar nu mai votăm nimic până nu ni se va da o explicaţie legată de împărţirea politizată a bugetului”, este de părere Mocioalcă.

Preţul gigacaloriei este de 250 de lei cu subvenţia de 180 de lei, pe care o suportă Primăria. Guvernul nu mai dă nimic. Cum poate trăi administraţia locală când Consiliul Judeţean ne-a făcut praf? Nu putem sugruma încă de la începutul anului o primărie care nu are bani” Ioan Benga, consilier local

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/