Spitalul Orășenesc Moldova Nouă se poate bucura de faptul că tot mai multe cadre medicale din capitala Banatului s-au înscris la concursul demarat de unitatea spitalicească (5 martie-25 aprilie) pentru ocuparea posturilor vacante, pacienții nemaifiind nevoiți să facă naveta în orașele din împrejurimi pentru depistarea/tratarea anumitor afecțiuni.
Spre finalul lunii aprilie (25 aprilie, deadline-ul concursului pentru ocuparea posturilor), un număr de 7 secții din cadrul instituției medicale de la malul Dunării își vor putea relua activitatea în slujba pacienților: ORL, Nefrologie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie Generală (medicul aici începând activitatea), Ortopedie și Traumatologie (consultațiile și tratamentul au început, aici, la data de 1 aprilie), Dermato-Venerologie și Epidemiologie.
Medicul diabetolog Cristina Papavă, care efectuează consultații în cadrul a 8 unități spitalicești din Caraș-Severin și din Timiș, este de părere că venirea specialiștilor timișoreni spre orașul Moldova Nouă este un lucru benefic, mai ales când există aparatură, dar nu are cine să o folosească: „Este un lucru foarte bun pentru că, după cum v-am spus, este lipsă de cadre medicale! În Timișoara nu ai pentru ce să stai. Sunt suficienți medici acolo! S-au așezat, sunt în vârstă, sunt profesori, sunt conferențiari. Drept urmare, trebuie să mai și plecăm. Nu putem toți să trăim în Timișoara sau în orașe foarte mari”.
Papavă mai scoate în evidență că, odată ocupate posturile vacante, omul nu va mai fi nevoit să se târâie pe drumuri la alte spitale, acesta putând beneficia de îngrijire specializată chiar la el acasă: „Este foarte bine să vină medici și în orașele mici. Pacientul chiar are nevoie de medic. Se plimbă la Timișoara, la Reșița, peste tot, numai la el în oraș nu”.