Cristian Moș, după ziua votului: „Administrația locală și administrația județeană vor arăta altfel de acum încolo”

Rezultatele parțiale oferite de Biroul Electoral Județean Timiș indică victoria liberalilor la Consiliul Județean Timiș și obținerea de către Alianța USR-PLUS a unui scor de peste 40% la Consiliul Local Timișoara.

Conform cifrelor parțiale, Alin Nica a câștigat președinția CJT, iar pe locul doi, la numărul de voturi, se situează Cristian Moș, candidat din partea USR-PLUS. La Consiliul Județean Timiș, PNL obține 35,3% din voturi și USR-PLUS – 24,5%, PSD – 13,9%, iar Pro România – 6,8%.

Cristian Moș le-a mulțumit alegătorilor și a dat asigurări că lucrurile se vor schimba de acum încolo, în ciuda faptului că nu a reușit să obțină mai multe voturi decât contracandidatul său, Alin Nica.

„Astăzi USR-PLUS Timișoara împlinește patru ani și o zi. După patru ani avem o victorie. Avem Timișoara, avem Dumbrăvița, avem Cenadul, avem primării, avem consilieri locali în majoritatea comunelor. E un nou început pentru Timiș. De astăzi vom schimba județul Timiș. Vă mulțumesc pentru voturi, pentru că ați fost alături de noi. Haideți lângă noi. Administrația locală și administrația județeană vor arăta altfel de acum încolo.”, a transmis Cristian Moș în această dimineață.

Raportul de forțe se schimbă la Consiliul Local Timișoara, unde USR-PLUS obține 41,5% din voturi, urmat de PNL – 30,1%, PSD – 9,6% şi Pro România – 5,45%. De asemenea, USR-PLUS a câștigat și Primăria Timișoara.