Cristian Măcelaru revine pe scena Filarmonicii Banatul. Mezzosoprana Roxana Constantinescu, invitată specială

web 5397
1000x100 (1)

Pentru a doua oară în cariera sa, maestrul Cristian Măcelaru va dirija orchestra Filarmonicii Banatul, în cadrul unui concert simfonic extraordinar care va avea loc în 14 decembrie, de la ora 19, la Sala Capitol din Timișoara. Pe scenă va urca și mezzosoprana Roxana Constantinescu.  

Câștigător în anul 2020 al Premiului Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis înregistrat alături de Orchestra Simfonică din Philadelphia, având-o ca solistă pe violonistă Nicola Benedetti, Cristian Măcelaru este dirijorul principal al renumitei orchestre WDR Sinfonieorchester din Köln și director artistic al Orchestrei Naționale a Franței.

Născut la Timișoara în 1980, Cristian Măcelaru a studiat vioara la Liceul de Muzică „Ion Vidu” și apoi vioara și dirijatul în America, la Interlochen Arts Academy din Michigan, University of Miami din Florida, și la Rice University din Houston. Cariera de dirijor și-a început-o alături de Orchestra din Philadelphia, ansamblu pe care l-a dirijat începând cu anul 2010 de peste 100 de ori.

Mezzosoprana de talie mondială Roxana Constantinescu este renumită pentru complexitatea muzicalității sale, pentru capacitatea ei de a aborda stiluri diferite cu aceeași frumusețe, devotament și onestitate. Recent a debutat în Tetralogia de Richard Wagner alături de Filarmonica din Dresda, sub bagheta renumitului Marek Janowski, a apărut în recital la Theatre Le Ranelagh în Paris și a concertat alături de Orchestra Radio Poloneza și Josep Pons.

expressheadergeneral (1)

În domeniul operei, ultimele sale spectacole au fost la Opera de Montpellier în Visul nopții de vară a lui Britten – rolul Hermia, precedate de apariții de succes la Opera de Oviedo și la Teatro Lirico di Cagliari în rolul principal din opera Carmen.

Biletele pentru concertul din 14 decembrie, ora 19, de la Sala Capitol se găsesc online pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casieria instituției și pe myticket.ro.

14 decembrie dirijor solist