Creșteri de debite pe râuri din Banat

Astăzi, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat au transmis că au loc importante creșteri de debite ca urmare a propagării undelor de viitură. În bazinul râului Bega, cea mai importantă depășire a cotelor se înregistrează la stația hidrometrică Balinț, cu tendință de creștere.

„La stația hidrometrică Făget se înregistrează niveluri în scădere, sub cota de apărare, în timp ce la stația hidrometrică Chizătău nu s-au atins deocamdată cotele de apărare, dar nivelul crește prin propagarea viiturii. Pe râul Timiș, avem depășită cota de apărare la stația hidrometrică (s.h.) Lugoj, unde cota este de 298 cm (F II +48 cm). Începând cu tronsonul s.h. Lugoj – aval, până la granița cu Serbia, tendința este de creștere a debitelor. Mai sunt atinse și depășite cotele de atenție pe cursurile de apă Caraș, Nera, Pogăniș, cu o tendință de creștere ușoară, fără a se semnala deocamdată probleme deosebite. În bazinele hidrografice Bistra și Nădrag debitele sunt și ele în scădere”, transmit reprezentații ABA Banat. 

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă, iar formaţiile de lucru şi formaţia de intervenţie rapidă sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)