Creștere suspectă a dosarelor pentru persoanele cu nevoi speciale!

Indemnizațiile pentru persoanele cu handicap din orașele cărășene au întâmpinat o problemă din cauza lipsei fondurilor pentru achitarea lor. Situația actuală are o explicație: a crescut numărul beneficiarilor după stabilirea bugetelor locale. Pentru această creștere alarmantă, administrația locală din Valea Bistrei ia atitudine.

Persoanele cu handicap ce beneficiază de o sumă lunară din partea statului au suferit în ultima vreme din cauza întârzierilor plăților. Cu aproape patru luni de când oamenii nu și-au mai văzut banii, primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, a realizat că situația trebuie să se schimbe în cel mai scurt timp posibil. Problema principală ce a dus la aceste întârzieri a fost creșterea numărului persoanelor cu nevoi speciale de la 38, câte erau la început de an, la 89. „Eu înțeleg Guvernul că la început de an nu au fost cuprinși cei care au apărut pe parcurs, și la Oțelu Roșu ne confruntăm cu aceeași problemă. În momentul când am preluat mandatul de primar aveam 38 de persoane care beneficiau de această indemnizație, iar la ora actuală avem 89 de persoane, deci iată că s-a dublat. Nu ai cum să cuprinzi la început de an bugetar ceea ce urmează să se întâmple pe parcurs și cred că de aici au și intervenit aceste probleme”, a explicat foarte clar edilul-șef al orașului Oțelu Roșu.

Anchetă amplă pentru indemnizații

Creșterea suspectă a numărului de persoane ce beneficiază de ajutor de la stat a pus pe gânduri administrația locală. Pentru că în ultimul an numărul lor s-a dublat, primarul Luca Mălăiescu se gândește serios să organizeze din cadrul primăriei o comisie de evaluare care să verifice dacă cei declarați au cu adevărat nevoie de acei bani. „Cu certitudine este suspectă această creștere și chiar m-am gândit să facem o anchetă socială din cadrul primăriei la toate aceste persoane, și la final vom stabili dacă toți 89 sunt reali sau nu sunt reali. Este suspicios ca într-o perioadă de un an de zile să se dubleze numărul persoanelor cu handicap. Repet, această comisie de la Reșița, care dă certificatele în urma unei evaluări, poate să o dea eronat sau nu”, a precizat Luca Mălăiescu. Pentru că problema este una ce se regăsește în multe localități de la nivelul județului, edilul-șef s-a consulat în căutarea unei soluții și cu alți colegi, însă măsurile impuse de aceștia pentru a acoperi toate indemnizațiile i s-au părut prea severe. „Am stat de vorbă cu colegi primari și aceștia nu dau indemnizații decât persoanelor cu handicap din naștere. Dar, totuși, la noi mai sunt și alte cazuri cu probleme deosebite și trebuie luate ca atare”, a mai completat primarul orașului. În celelalte localități din Caraș-Severin, întârzierile au depășit chiar și opt luni de zile, iar dacă unii au așteptat fondurile de la Guvern, primăriile cu mai puține datorii au reușit să acopere aceste indemnizații din bugetul local, renunțând la alte investiții pentru oraș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/