Crește numărul elevilor care beneficiază de programul „Masă caldă” în Caraș-Severin!

Numărul unităților de învățământ în care elevii primesc un prânz la școală s-a dublat în Caraș-Severin. Aproape 2.000 de elevi beneficiază acum de programul „Masă caldă” și toți sunt din mediul rural.

Dacă la debutul anului școlar, în lista publicată de Ministerul Educației cu instituțiile de învățământ beneficiare a programului „Masa caldă” se regăseau numai șase unități din Caraș-Severin (Vrani, Turnu Ruieni, Armeniș, Ciclova Română, Ramna și Eftimie Murgu), odată cu suplimentarea bugetului pentru acest program de către Guvern, a crescut și numărul beneficiarilor, de la 938 la 1.882 de elevi.

Alte șase unități de învățământ din Caraș-Severin intră în programul „Masă caldă” pentru anul școlar 2022-2023. Este vorba despre școlile din Petroșnița, Gârnic, Dognecea, Marga, Bozovici și Sasca Montană, anunță purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

„În prezent avem 12 școli, cu un număr de 1.882 de beneficiari ai programului guvernamental «Masă caldă». În luna septembrie aveam șase școli, iar în ultima rundă au intrat alte șase. Județul Caraș-Severin primește pentru acest program 3.934.905 lei.”, a precizat Ioan Chiosa.