Creşte numărul amenzilor pe timpul stării de alertă? „Scopul amenzilor nu e dorinţa statului de a încasa bani, ci respectarea regulilor”

Relaxarea măsurilor impuse de autorități odată cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă nu se traduce prin lipsa sancțiunilor pentru nerespectarea anumitor norme. Aplicarea amenzilor pentru abaterile constatate nu înseamnă un moft al celor care ne conduc, ci mai degrabă o conștientizare a populației asupra faptului că pericolul care pândește, numit COVID-19, continuă să reprezinte o amenințare pentru sănătatea oamenilor.

„E greu de dat un răspuns vizavi de creșterea numărului sancțiunilor pe timpul stării de alertă comparativ cu starea de urgență, cum de altfel e greu de analizat dacă, în cele aproape două luni de stare de urgență, amenzile au fost mari sau mici. Evident că unele amenzi au fost destul de mărișoare raportat la bugetul pe care îl au oamenii, la salarii, la veniturile din România, dar ele au avut ca țintă nu neapărat dorința statului de a încasa bani, așa cum am spus și eu la Moldova Nouă, ci de a înțelege că trebuie să respectăm regulile. În momentul în care ele nu sunt respectate s-ar putea să plătești și, dacă e un cost mic, s-ar putea să zici că îți permiți să plătești acel cost. În schimb, dacă vorbim de un cost mai mare, atunci probabil ești mai atent atunci când iei anumite decizii.”, a explicat primarul orașului de la malul Dunării, Adrian Torma.

Ținând cont de faptul că sancțiunile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare pe timpul stării de urgență au fost declarate neconstituționale de cărte CCR, acest lucru ar trebui să le dea de gândit guvernanților, asta ca pe viitor să evite astfel de situații. Fără o delimitare între oamenii care respectă măsurile și cei care instigă la comportamente neadecvate, situația nu va putea fi echilibrată, atrage atenția edilul Torma:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Faptul că sancțiunile aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare au fost declarate neconstituționale, acest lucru ar trebui să le dea un pic de gândit guvernanților pentru a fi ceva mai atenți atunci când își asumă anumite ordonanțe militare sau ordonanțe de guvern. Să se uite mai atent la lege ca să evităm anumite neplăceri. E clar că unii oameni nu ar fi avut de unde să plătească amenzile, dar au fost persoane în România care au sfidat legea, care s-au adunat la chefuri, care au instigat la revoltă și care, efectiv, au persiflat instituțiile statului. Astfel de atitudini nu trebuie acceptate și tolerate, indiferent că ești în opoziție sau la putere. Astfel de oameni trebuie să plătească pentru atitudinea sfidătoare la adresa instituțiilor statului! Am uitat să respectăm instituțiile statului, iar atunci când nu ne convinge ceva ieșim pe Facebook sau începem să jignim. Cea mai bună armă este să te duci în instanță, să faci o reclamație, nu una, două să ieși pe Facebook.”, a mai ținut să transmită șeful administrației publice locale din Moldova Nouă.

Sursa foto pricipal: playtech.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/