Credit pentru alte credite! PSD atrage atenția: „Aici există un semn de întrebare”

Despre compania locală de termoficare a Timișoarei, Colterm, se știe că are datorii enorme și mulți oameni o consideră o „gaură neagră”. De aceeași părere este și consilierul local PSD Gabriela Popovici, care critică administrația condusă de Nicolae Robu pentru intenția de a lua un nou credit pentru a achita altele.

Primăria dorește să împrumute 43 de milioane de euro pentru a refinanța alte patru credite, dintre care trei luate de când e Robu primar și altul luat pe vremea lui Gheorghe Ciuhandu. „Pe de o parte avem acest credit de 43 de milioane de euro, iar de pe altă parte sunt aceste găuri negre, care se cam bat cap în cap. Sunt 8 milioane pentru pierderile induse pe 2018 și 8 milioane pentru pierderile induse pe 2017. Adunate, sunt 16 milioane. Primăria ia un credit de 43 de milioane. Aici există un semn de întrebare.”, a precizat Popovici, care spune că mulți bani s-au cheltuit aiurea pentru formarea profesională a angajaților și pe deplasările directorului Emil Șerpe.

De asemenea, consiliera critică și achiziționarea certificatelor verzi de la Termoelectrica Oradea. Și nu direct de pe bursă. „Certificatele verzi nu se iau direct de pe bursă, ci de la Termoelectrica Oradea, care le achiziționează de pe bursă și adaugă un comision. Au fost plătite aproape 6 milioane de euro în loc de 3,3 milioane, dacă ar fi fost achiziționate direct de pe bursă.”, a mai spus Popovici. Certificatele verzi sunt obligatoriu de achiziționat prin lege, pentru compensarea emisiilor poluante.