Crăciunul pe rit vechi, sărbătorit în centrul Timișoarei

ansamblu sarbesc
1000x100

Crăciunul după rit vechi este sărbătorit, în această seară, în centrul Timișoarei, printr-un spectacol care are loc pe scena din Piața Libertății de către Casa de Cultură a primăriei. Astfel, sunt pregătite cântece și obiceiuri din seara de Ajun, precum și o demonstrație de „cesniča”, o plăcintă tradițională sârbească.

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara anunță că, în această seară, a pregătit un spectacol pe scena din Piața Libertății, cu ocazia Crăciunului după rit vechi, care va fi sărbătorit în acest sfârșit de săptămână.

Pentru că, la Timișoara, multiculturalitatea este o realitate argumentată zi de zi, am ales ca ultima acțiune pe scena Târgului de Crăciun să fie dedicată Crăciunului pe rit vechi”, au transmis reprezentanții instituției.

Astfel, în această seară, la ora 19.00, artiștii amatori sârbi din Sânnicolau Mare aduc în fața publicului din Piața Libertății cântece și obiceiuri din seara de Ajun. Concret, participă formațiile artistice sârbești din Sânnicolau Mare: ansamblul și orchestra „Sveti Sava”, orchestra de tamburași „Batini Bećari” și grupul vocal-instrumental „Biseri”.

Spectacolul va fi precedat, la 17.30, de o „demonstrație” de „cesniča”, plăcinta tradițională sârbească de Crăciun, care va fi preparată în Piața Libertății.

Târgul de Crăciun va fi deschis la Timișoara până în data de 15 ianuarie.