COVID-19 stopează lucrările de asfaltare a peste 50 de străzi din Bocșa

Efectele pandemiei de coronavirus încep să apară peste tot, fie că vorbim de prevederile decretate în starea de urgență, fie de măsurile luate de agenții economici și de administrațiile publice locale. De cele mai multe ori, acestea se completează, acolo unde este vorba de lucrări edilitare importante.

La Bocșa, din cauza stării de urgență, lucrările pentru asfaltarea celor 52 de străzi din oraș se sistează înainte de a fi demarate. După cum ne-a precizat primarul Eugen Cismăneanțu, este vorba de o investiție de peste 10 milioane de euro.

„Am fost anunțați de «Hand Made Construct» care a câștigat licitația, cu care avem un contract semnat și care ar fi trebuit în această săptămână să-și mobilizeze angajații, să demareze organizarea de șantier, iar în zilele următoare să înceapă lucrările de asfaltare, că din păcate situația creată la nivelul întregii țări o obligă să-și sisteze activitatea. Până la urmă, este vorba de sănătatea și viața oamenilor și nu putem pune presiuni asupra acestor firme. Lucrările de asfaltare vor începe după ce vom depăși cu toții momentul dificil pe care îl traversează țara, sperând ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, ne-a mărturisit Eugen Cismăneanțu.

Și aceasta nu este singura veste proastă pe care ne-a dat-o primarul Bocșei. Tot din cauza coronavirusului, conducerea Primăriei s-a văzut nevoită să amâne o acțiune prinsă în programul „Un oraș devine curat cu fiecare dintre noi”, program demarat în 2016. Practic, se dorea o mobilizare la nivelul Primăriei, a școlilor și a asociațiilor de proprietari ori pensionari în vederea desfășurării lucrărilor de curățenie și înfrumusețare a orașului.