Costumele de Făşanc sunt gata să fie îmbrăcate într-o nouă excursie pe Semmeringul bănăţean

Oamenii Banatului de Munte sunt chemați în acest weekend să ia parte la o nouă acțiune de promovare a liniei de cale ferată Anina-Oravița, însă nu oricum, ci având la purtător măști și costume care mai de care mai interesant lucrate, toate acestea pentru a duce mai departe unul din obiceiurile comunităților de pe traseu: Fășancul.

Cadre didactice și studenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, în parteneriat cu Asociația „Cultură și fapte bune”, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin, Asociația „Dirndl und Lederhosen”, se reunesc în cadrul unei noi acțiuni civice de promovare a liniei de cale ferată Anina-Oravița și de participare la obiceiurile comunităților de pe traseu: fășancul etnicilor germani din Anina – Steierdorf.

Excursia va avea loc duminică, 23 februarie, începând cu ora 09.00, întregul traseu fiind presărat cu nenumărate surprize.

Pentru toți cei interesați să ia parte la eveniment, iată ordinea în care se vor derula acțiunile:

– ora 9.00, plecarea din curtea universității reșițene cu autocarul spre Oravița;

– ora 11.15, călătoria pe Semmeringul bănățean, de la Oravița la Anina;

– ora 13.00, sosirea în gara Anina;

– ora 14.00, alăturarea alaiului de Fasching pe străzile cartierului Celnic din Anina – Steierdorf;

– ora 17.00, participarea la Balul de carnaval organizat de Forumul Democratic al Germanilor din Anina și Primăria Anina la Casa de Cultură din Steierdorf;

– întoarcerea la Reșița cu autocarul.

Prețul unui bilet pentru evenimentul de duminică este de 50 lei/persoană. Înscrierile se fac la masteranda universității, jr. Lili Gherle, tel. 0723 837 416, în limita locurilor disponibile.