Costel Mihăilă: “Unii au nostalgia partidului unic!”

Într-o perioadă marcată de tot felul de mutări spectaculoase pe scena politică din Caraş-Severin au ieşit la rampă şi verzii. Liderii Partidului Verde din judeţ şi-au expus ideile şi şi-au prezentat obiectivele pentru viitoarele alegeri locale.

 

În cadrul primei lor conferinţe de presă, Paul Vasile, preşedintele Partidului Verde Caraş-Severin, Nadia Potocianu, preşedinta Organizaţiei Municipale Reşiţa şi vicepreşedinte la nivel judeţean, la fel ca şi Costel Mihăilă, au vorbit astăzi despre formaţiunea politică în rândurile căreia au intrat şi nume cunoscute, precum Sabin Păuţa sau Cristi Buică. “Partidul este ecologist şi face parte din Mişcarea Verzilor Europeni. Mai există Partidul Ecologist Român, care în contextul următoarelor alegeri a făcut o alianţă cu PDL, şi Mişcarea Verzilor Agrarieni Democraţi, care s-a aliat cu PSD. Paritudul nostru nu face niciun fel de alianţă”, a precizat, înainte de toate, Paul Vasile.

Potrivit liderului judeţean, conducerea la nivel naţional e formată din mai mulţi tineri oameni de afaceri. “Ne ocupăm de toată sfera vieţii sociale, învăţământ, investiţii, tot ceea ce înseamnă nevoile cetăţeanului”, a adaugat Vasile. Costel Mihăilă a comentat cu ironie trecerea mai multor membri PDL în PNL. “Am asistat la diversele permutări politice care s-au făcut în judeţ. Sesizăm o transformare într-un partid unic în Caraş-Severin. Ştiu că unii au nostalgia unui partid unic, noi nu o avem. E nevoie de o alternativă pentru Reşiţa şi pentru Caraş-Severin”, a declarat vicele PV Caraş-Severin.

Cei mai mulţi dintre verzi nu am mai făcut politică, dar privesc acest lucru mai degrabă ca pe un avantaj. “După penetrarea în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean dorim neapărat să întărim legătura dintre clasa politică şi cetăţeanul de rând, totodată să promovăm oamenii de valoare”, a adăugat liderul judeţean. Concluzia primei întâlniri cu presa i-a aparţinut lui Cristi Buică: “mizaţi pe verde şi nu veţi pierde!”.