Cosmin Belci: „Declarațiile primarului Maralescu au scop electoral, încercând să-și ascundă ineficiența sau incompetența”

De ani buni, între mediul de afaceri de pe Muntele Mic și administrația publică a comunei Turnu Ruieni a existat o barieră, o lipsă de comunicare pe probleme punctuale. Investitorii ce vin în zonă sunt priviți ca niște cotropitori, care vor să pună stăpânire pe munte. Candidatul liberal la Primăria Turnu Ruieni, Cosmin Belci, este de părere că s-a creat voit o falsă problemă, situaţie în care au de pierdut nu doar mediul de afaceri, ci și administrația locală, acolo unde se adună taxele și impozitele celor ce investesc pe Muntele Mic.

„Consider că investițiile în turism sunt binevenite și cred că ele vor duce și la dezvoltarea comunei, dar asta nu înseamnă că vine cineva și se împroprietărește pe munte. Pot spune că declarațiile actualului primar sunt clar cu scop electoral și probabil cumva încearcă să-și ascundă ineficiența sau incompetența. Un primar ar trebui în primul rând să facă lucruri bune pentru cetățenii comunei și în fiecare campanie electorală să poată ieși cu ele, să spună «asta am făcut, am fost patru ani, am reușit să aduc apă curentă sau am reușit să reabilitez un drum și mai știu ce realizări. Or, bineînțeles că nu poate, cel puțin primarul nostru nu poate vorbi despre lucrurile astea și atunci încearcă să-și acapareze electoratul prin simțul proprietății, cumva își justifică ineficiența pe chestia cu protecția muntelui. Se declară și pozează într-un apărător al muntelui, în condițiile în care nu știu să fi venit cineva să fure muntele.”, mărturisește Cosmin Belci.

În opinia sa, aceste scandaluri, tensiuni și gâlceavă interminabilă se transmit și locuitorilor comunei, care ajung să devină ostili oricărei investiții private.

„La fel este și din partea cetățenilor, cred că cetățenii au o reticență din cauza faptului că este o doză de nesiguranță transmisă de actuala conducere. Cred că în viitor, când lucrurile vor evolua înspre bine și se va ține cont de fiecare dintre cei care își doresc ori să își facă o casă de vacanță, ori o pensiune, probabil în noul PUZ vor fi reglementate și spații pentru hoteluri. Avem un investitor care construiește ceva la standardul de 4 stele, deci cred că e ceva destul de măreț pentru Muntele Mic și ne dorim să fie cât mai mulți investitori de acest gen, fiindcă ei vor ridica și ștacheta stațiunii. Cu siguranță, după toate lucrurile acestea cetățenii vor prinde încredere și vor realiza că certurile din perioada 2016-2020 nu au făcut decât să țină stațiunea pe loc.”, a mai spus candidatul PNL la Primăria Turnu Ruieni.

(E)