Corupție în Tribunalul Caraș-Severin! Miniera Anina, Gavazzi Steel Oțelu Roșu și Prescom Reșița, subevaluate pe șpagă!

Judecătorul Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin, cel care a decis în mod scandalos soarta unor importante societăți cu capital de stat din județ, avea o adevărată pasiune pentru bani şi tablouri foarte scumpe!

Procurorii DIICOT i-au reţinut fostului judecător al Tribunalului Caraș-Severin, Nicuşor Maldea, o serie întreagă de infracţiuni şi mai multe acte materiale. Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat (4 acte materiale), fals în declarații (2 acte materiale), complicitate la comiterea infracțiunii de bancrută frauduloasă, participație improprie la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu și participație improprie  la comiterea infracțiunii de fals intelectual!

Judecătorul a intrat în atenţia procurorilor DIICOT prin felul în care a judecat falimentul SC Drumuri şi Poduri Judeţene SA, dar au existat şi denunţuri ulterioare făcute la adresa magistratului, fapt ce a extins foarte mult ancheta. „La data de 05.11.2014 (…) a formulat un denunț penal prin care a sesizat faptul că la momentul lichidării unor societăți comerciale ( SC MINIERA BANAT SA Anina; SC CONSTRUCT CEMENT SRL; SC GAVAZZI STEEL SA Oțelu Roșu; SC PRESCOM SA Reșița) bunurile acestora au fost subevaluate și vândute unor persoane de încredere apropiate lichidatorului judiciar, asigurând importante beneficii materiale adjudecatarilor care de conivență cu persoana care lichidează patrimoniul societăților comerciale aceste bunuri au fost valorificate la valori mult superioare celei cu care au fost achiziționate”, arată procurorii în Rechizitoriu. Prin aceste lichidări dubioase, prejudiciul estimat de procurori ar fi de 776.967 de lei.

Mai mult, procurorii antimafia reţin chiar şi în rechizitoriu că Maldea însuşi ar fi recunoscut favorizarea lichidatorului Tudor: „Din declarația inculpatului Maldea Nicuşor, dată la data de 16.10.2015, rezultă în mod cert că acesta începând cu anul 2007 a desemnat în mod discreționar pe inc. Tudor I. Ion în calitate de administrator judiciar în diferite dosare în care practicianul în insolvență avea interes. În schimbul acestor «favoruri» a primit în mod repetat diferite sume de bani cuprinse între 3000 și 5000 lei de la inculpat cu ocazia diferitelor sărbători”.

gif card de energie dacus 1000x100

Ce făcea judecătorul cu toţi aceşti bani? Îi investea în tablouri cu autori celebri, dar despre acest aspect, într-un articol viitor.

 

Rămâi pe Express de Banat!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/