Corul vocilor disonante din PNL mai face o victimă

marian vasile

Pentru că administrația Nica nu l-a putut determina pe Marian Vasile să demisioneze din funcția de administrator public al județului, consilierii județeni au desființat postul cu totul. 

Context. În luna mai, Alin Nica i-a golit de atribuții specificul postului de administrator public lui Marian Vasile, numit în funcție în 2020. „Avem administrator public, am retrasat anumite sarcini, dar asta nu înseamnă că schimbăm administratorul public.”, declara, la acea dată, Alin Nica. Rapid, social-democrații au venit cu două propuneri, în absența demisiei lui Marian Vasile: fie se desființează postul de administrator public prin modificarea organigramei, fie demisionează demnitarul care l-a numit pe acesta, adică Alin Nica.

Acum, consilierii PSD au venit cu un amendament la un proiect de modificare a organigramei, prin care desființează postul de administrator public de la 1 septembrie.

„Noi suntem aici să urmărim interesele cetățenilor, să avem o gestionare eficientă a bugetului Consiliului Județean Timiș și considerăm că să avem un administrator public, cu aparatul de specialitate, să cheltuim bani până în 2024… Doi ani s-au cheltuit, sigur, dar nu am avut noi posibilitatea să depunem acest amendament pe modificarea organigramei. Eu sunt membru în CJT din 2022.”, a declarat Alexandru Iovescu, liderul consilierilor PSD.

tableta consilieri judeteni timis

Marian Vasile nu a avut drept la replică.

„În mod normal și firesc era să primesc dreptul la cuvânt, la replică, ceea ce nu s-a întâmplat, și ridică un semn de întrebare destul de mare despre sinceritatea părților. Eu aș fi dorit în acea intervenție să subliniez câteva aspecte și anume că am intrat într-o echipă acum doi ani și jumătate, echipa președintelui, că mi-am îndeplinit atribuțiile, spun eu, și cred și alții, complet. Probabil știți că în luna mai am obținut o distincție națională acordată de Asociația Administratorilor Publici din România și anume cel mai bun administrator public al anului, selectat din  cei 700 care există în România. Ca atare, obiectivele mele contractuale le-am îndeplinit. Nu am înțeles de ce domnul președinte a ales acum două luni și ceva să îmi retragă atribuțiile. Chiar și așa, eu am ales să îmi duc la îndeplinire celelalte atribuții pe care le-am avut, transformarea digitală a instituției și a județului, un lucru deloc simplu și foarte complex.”, a declarat Marian Vasile pentru expressdebanat.ro.

„Au fost unele presiuni din partea partidului”

Fostul administrator public indică totuși un potențial motiv pentru care a fost înlăturat din funcție.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Nu a existat din punctul meu de vedere nicio ceartă, ba mai mult, dacă veți urmări presa, domnul președinte a spus răspicat că nu poate să îmi reproșeze nimic, ceea ce vă confirm și eu acum că a spus atunci când l-am întrebat personal dacă are ceva care să îmi reproșeze. Ca atare, se ridică mai multe semne de întrebare care țin de domnia sa și cu privire la partidul, filiala PNL Timiș, pe care o conduce. Probabil, din câte știu eu, au fost unele presiuni din partea partidului, dar care nu a binevoit să aibă o discuție cu mine așa cum am solicitat-o. (…) Eu nu pot să spun cu certitudine ceva. Sunt diverse supoziții, cred că se poate vedea modul în care domnul președinte este influențat de anumiți factori politici din filială, ca atare, având în vedere că domnia sa nu a putut să îmi reproșeze nimic, lucru confirmat și în presă, și în fața mea, bănuiesc că cineva i-a impus, ceea ce ridică multiple semne de întrebare cu privire la viitor.”, a mai spus Marian Vasile.

No comment de la Alin Nica

Președintele CJ Timiș a votat împotriva desființării postului de administrator public. Alin Nica nu a oferit nicio explicație cu privire la motivele pentru care l-a înlăturat din echipă pe Marian Vasile.

„Eu am votat împotriva amendamentului colegilor de la PSD. Pe Marian Vasile îl respect în continuare, cred că este un om cu multe calități, îmi pare rău că s-a ajuns la această situație și îi doresc mult succes în continuare în activitatea profesională. Permiteți-mi ca discuțiile care au fost, sunt și vor fi între noi ca persoane fizice să rămână acolo, atât am de comunicat strict. Din punct de vedere profesional, am fost mulțumit de activitatea lui per ansamblu la consiliul județean și sper să aibă mult succes în noile îndatoriri. Acum iau act de ce au hotărât colegii consilieri județeni și ne adaptăm la situația nou creată. Eu am nevoie de administrator public, dar sper să reușesc să-i conving pe consilierii județeni în perioada următoare de utilitatea acestei chestiuni. Nu știu dacă a fost o reacție personală la adresa domnului Marian Vasile, așa cum am văzut că unii consilieri s-au și exprimat, dar astea sunt chestiuni care rămân a fi rezolvate între domnia sa și colegii consilieri județeni.”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

O nouă modificare a organigramei CJT pentru o eventuală reînființare a postului de administrator public ar putea fi făcută abia peste 12 luni, însă 2024 este an electoral. Întrebat dacă intenționează să candideze la Primăria Timișoara sau la CJ Timiș anul viitor, Marian Vasile nu a exclus această variantă:

„Eu îmi pun în vedere cele două opțiuni pe care le am în viață ca profesionist: activarea în sectorul privat, unde am ocupat posturi de conducere și unde viața probabil ar fi mai simplă și mai bănoasă, însă vocația mea este spre cealaltă latură și celălalt sector, cel public, pentru că aceasta a fost și motivația pentru care am venit acum doi ani și jumătate aici, pentru a lăsa ceva în urmă pentru cetățeni. Cred că am reușit să îmi îndeplinesc obiectivele și să produc numeroase rezultate și pentru care am fost onorat să primesc acea recunoaștere națională.”

CITEȘTE ȘI: Primarii liberali pun tunurile pe Alin Nica și Dănuț Groza. „Ne cheamă ca pe niște papagali în birou; o abureală ieftină”

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/