Corul „Consonanţe” din judeţul Timiş va cânta alături de VUNK şi IRIS, pe scena Cantus Mundi Fest Bucureşti

explo 1000x200

Copiii din cadrul a două şcoli gimnaziale din judeţul Timiş (Şcoala Gimnazială Nr. 25 Timişoara şi Şcoala Gimnazială din comuna Bucovăţ) vor face senzaţie şi anul acesta în cadrul Cantus Mundi Bucureşti Fest (a III-a ediţie), cel mai mare eveniment naţional de educaţie şi integrare socială prin muzică, găzduit de Parcul Herăstrău, în perioada 11-14 iulie.

După ce, în anul 2018, corul „Consonanţe” a urcat pe scena Cantus Mundi Fest alături de Corul Naţional de Cameră Madrigal şi artişti precum Feli şi Zoia Alecu, anul acesta, copiii se vor bucura de prezenţa artiştilor care fac parte din trupa VUNK şi a celor de la IRIS, cu care vor cânta în închiderea festivalului, 14 iulie, de la ora 20.00. Piesele pe care le vor interpreta cu cele două trupe sunt următoarele: Vunk – „Pleacă”, „Aşa, si?”, „Vreau o ţară ca afară”, iar cu Iris – „Strada ta”, „Flori de Iris”, „Somn bizar”.

Corul „Consonanţe” este alcătuit din copiii Şcolii Gimnaziale Nr. 25 din Timişoara şi ai Şcolii Gimnaziale din Comuna Bucovăţ, județul Timiş. Dirijorul corului este prof. Daniel-Alex Milencovici, profesor de educație muzicală în cadrul celor două instituţii de educaţie şi absolvent al Facultăţii de Muzică şi Teatru din Timişoara.

Fiecare seară din cadrul festivalului desfăşurat între 11-14 iulie (Parcul Herăstău, intrarea Charles de Gaulle) se va încheia cu concerte inedite susţinute de artişti de renume, alături de sute de copii din corurile Programului Naţional Cantus Mundi. Prima seară va fi marcată de un concert extraordinar, susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, iar în următoarele trei seri sunt aşteptaţi pe scenă Smiley, Andra, Irina Rimes, Feli, Vunk şi The Motans.

Corul Consonanţe şi-a început activitatea în anul 2017 la decizia profesorului Milencovici şi a doamnei director Velinca Bogici, Şcoala Gimnazială din Comuna Bucovăţ. Datorită talentului copiilor din localitate şi dedicării orelor pentru repetiţii, corul a început să desfăşoare activităţi artistice în localitate, judeţ, la nivel naţional şi internaţional. Astfel, în toamna anului 2018, copiii din cor au reprezentat România la Festivalul Internaţional „Joy of Europe”, ediţia a 49-a, Belgrad, Serbia. S-au remarcat şi la concertele caritabile de Crăciun, organizate de Corul Avocaţilor din Timiş, Telemaratonul Speranţei, spectacole pentru diferite evenimente locale sau sărbători celebre ale creştinismului.

Acum, copiii sunt nerăbdători de noi experienţe, de un nou progres, iar această experienţă o să-i dezvolte mai mult şi o să-i pregătească pentru alte evenimente”, a declarat prof. Daniel Milencovici pentru expressdebanat.ro.