Copiii rămași orfani după ce părinții lor s-au înecat în râul Timiș vor rămâne în grija familiei extinse

inec costeiu 2

Întreaga comunitate a comunei Coșteiu este înmărmurită după tragedia de duminică. Doi părinți de 36, respectiv 39 de ani au murit înecați în apele râului Timiș. Doi copii de 10 și 12 ani au rămas orfani. Primarul localității Coșteiu spune că micuții vor rămâne în grija bunicilor. 

Cei doi soți care și-au pierdut viața duminică în râul Timiș erau din satul Țipari, comuna Coșteiu. Ei veniseră la picnic, pe malul râului, alături de cei doi copii de 10, respectiv 12 ani.

„Este un eveniment tragic, înfiorător pentru toată lumea, ceea ce s-a întâmplat cu părinții acestor copii. În ceea ce privește locul unde aceștia vor rămâne, este important de menționat că familia lărgită și-a manifestat dorința de a-i crește și de a îi ocroti, de a le asigura viitorul. Vor rămâne în grija familiei lărgite, iar din punctul nostru de vedere, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Timiș, le vom asigura acestor copii servicii de consiliere psihologică și tot ceea ce le este necesar pentru a-i ajuta să depășească, să facă față mai ușor acestei traume uriașe prin care trec.”, a declarat Smaranda Marcu, purtător de cuvânt DGASPC Timiș

Primarul comunei Țipari spune că nu este primul incident de acest gen din acea zonă a râului Timiș.

„E o zonă în Timiș unde apa e mai mare. Cei de acolo spuneau că e un curent foarte puternic în apă. Bunicul din partea tatălui a venit la primărie foarte îngrijorat, după ce a auzit de la alții că le-ar lua copiii. Bunicii vor să aibă grijă în continuare de ei. Nimeni nu renunță la copii.”, a declarat primarul Petru Carebia.

Vă reamintim, tragedia a avut loc duminică, în jurul orei 14, în apropierea localității Coșteiu. Corpurile celor doi adulți au fost găsite de salvatori după aproximativ trei ore de căutări, în proximitatea locului unde au intrat în apă. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Recomandările autorităților pentru prevenirea riscului de înec

  • Scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
  • Dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
  • Nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
  • Respectați întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement în care vă aflați și folosiți de fiecare dată echipamentul de protecție furnizat de acesta;
  • Părinții să își supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
  • Este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/