Copiii învață să mănânce sănătos

Întregul mapamond sărbătorește astăzi Ziua Mediului, zi în care se amintește încă o dată importanța mediului înconjurător pentru planetă. Astfel, la Reșița, elevi și copii de grădiniță s-au strâns în Parcul Tricolorului ca să marcheze prin activități de grup această zi.

Sub sloganul „Gândește. Mănâncă. Salvează!”, elevi de liceu, școală generală și de grădiniță s-au strâns în parcul de la Victoria și au sărbătorit împreună cu părinți și cadre didactice, cu fructe în mână, Ziua Mondială a Mediului.

Copiii de grădiniță și-au vopsit fructe pe față și au confecționat fructe colorate din carton, pentru a demonstra că știu ce înseamnă să mănânce sănătos. Colegii lor mai mari, de liceu, au reușit să îi învețe cum să recicleze și să colecteze selectiv deșeurile, iar apoi s-au mobilizat cu toții într-un flashmob, un dans în grup pentru mediu.

Sărbătorim, ca în fiecare an, în acest parc, această zi împreună cu școlile și cu grădinițele care ne susțin de fiecare dată. Tema de astăzi propusă face un apel să reducem risipa de alimente, pentru că la nivel național se aruncă anual 100 kilograme de hrană pe cap de locuitor, iar la nivel mondial se aruncă 1,3 miliarde tone de alimente. Așadar, este o risipă mare de energie, de sursă de apă potabilă, care s-ar putea folosi în alte scopuri”, precizează Mirela Ianoși, consilier în cadrul APM Caraș-Severin.

Unii elevi derulează proiecte pentru protejarea mediului înconjurător și în cadrul unității de învățământ, alături de profesori și colegi. „Noi chiar ne implicăm foarte mult, chiar și la școală. Astăzi ne-am adunat cu aceste stegulețe și ne-am gândit ca, dacă nu putem să schimbăm lumea, măcar să dăm un gând bun la toți”, a explicat Dragoș Tudosoiu, elev al Școlii Generale Nr. 8

Organizatorii acțiunilor din Parcul Tricolorului sunt Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, alături de Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa. Participanții care au dat culoare acțiunii au fost elevii Liceului Teoretic „Traian Vuia”, Colegiului Tehnic Cărășan, cei de la Şcoala generală cu clasele I-VIII nr. 12 Reşiţa, Şcoala generală cu clasele I-VIII nr. 8 Reşiţa și Grădiniţa PN Piticot Reşiţa.