Copaci doborâți și acoperișuri afectate de vântul puternic. Bilanțul furtunii de noaptea trecută în Caraș-Severin

Codul galben de seara trecută, care s-a transformat într-unul portocaliu după ora 22.00, a creat pagube în Caraș-Severin. Nu doar pe drumurile din județ, ci și în Reșița. 

Pompierii militari din Caraș-Severin au intervenit azi-noapte pentru a degaja drumurile din județ, blocate din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Astfel, s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe DN 58, în zona localității Păltiniș, dar și în zona localității Brebu, pe același drum național.

Pericolul a fost unul ridicat în Reșița, unde mai multe elemente de pe acoperișuri puteau face victime, după ce au fost desprinse de vânt. Este vorba despre clădiri de pe B-dul Republicii și de pe străzile Căminelor și Laminoarelor, unde țigle și burlane au fost smulse.

Un autoturism staționat în zona B-dului Republicii a fost avariat ca urmare a căderii unei bucăți din acoperișul unui bloc de locuințe.

Codul galben de vânt puternic, valabil inclusiv în Caraș-Severin, a fost prelungit în această dimineață de meteorologi până la ora 16.00 pentru zona montană, acolo unde se vor înregistra viteze de până la 80 km/h.

Totodată, la ora 10.00 a intrat în vigoare o informare care va rămâne valabilă până în ultima zi a anului, la ora 12.00. În această perioadă, vântul va sufla cu putere în întreaga țară, cu viteze de până la 90 km/h în zonele de munte.