Control la Primărie! Curtea de Conturi va sta o lună pe capul angajaților din Primărie

primaria lugoj 1

Curtea de Conturi și-a început controlul periodic anual la Primăria Municipiului Lugoj. Prima ședință s-a desfășurat în data de 5 septembrie, iar inspectorii vor verifica timp de o lună activitățile administrației locale.

„Am avut prima ședință cu ei. Verifică doar operațiunile Primăriei, este un control periodic, nu e nimic special. Probabil va dura o lună, o lună și jumătate”, a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar al municipiului Lugoj.

Curtea de Conturi este organismul de stat care are rolul de a controla folosirea resurselor financiare ale sectorului public. Este reprezentată în teritoriu prin Camera de Conturi, prezentă în toate județele țării.

Obiectivele Curții de Conturi sunt: urmărirea respectării reglementărilor legale cu caracter economic, financiar, fiscal și contabil, în vederea identificării eventualelor erori sau neregularități în întocmirea situațiilor financiare, în gestionarea și utilizarea corectă și performantă a fondurilor publice, precum și aplicarea măsurilor de înlăturare a acestora și perfecționarea cadrului legislativ în domeniul auditului public extern, pe măsura evoluției practicii internaționale.

Controalele se efectuează după un plan anual, care este întocmit de fiecare dintre camerele de conturi județene și apoi aprobat de conducerea centrală a instituției.