Controale în mijloacele de transport în comun din Timișoara, pentru a se verifica dacă funcționează clima

Timișorenii nu mai fac saună în mijloacele de transport în comun. Directorul Societății de Transport Public Timișoara susține că doar în patru autobuze nu funcționează clima. În această perioadă caniculară, se fac controale, șoferii fiind verificați dacă au pornit sistemele de climatizare sau nu.

Nicolae Bitea, directorul Societății de Transport Public Timișoara, a declarat că în acest moment sunt doar patru autobuze în care nu funcționează aparatele de aer condiționat. Încă din luna mai, societatea a luat măsuri cu scopul de a evita situațiile în care călătorii fac saună în cazul în care folosesc transportul în comun, în mijloacele care permit montarea sistemelor de climatizare.

În data de 10 mai a avut loc Adunarea Generală a STPT, unde s-a votat bugetul. Licitația privind piesele necesare pentru remedierea acestor probleme pe care fără doar și poate le recunoaștem a început în data de 20 mai. Deci, la zece zile distanță, și s-a finalizat în data de 4 iunie. Cu celeritate am semnat contractul de furnizare în ceea ce privește piesele necesare. Am vorbit ulterior cu furnizorul, având în vedere situația pe care am traversat-o și ne-au fost aduse de urgență aceste piese. Totodată, am suplimentat și echipele de remediere și de reparații autobuzelor care au avut deficiențe. Au fost 28 de astfel de unități. În acest moment, mai avem un singur autobuz model scurt și trei autobuze tip articulat”, a explicat Nicolae Bitea.

Directorul STPT recunoaște că mai sunt și șoferi care nu doresc să dea drumul aparatelor de aer condiționat, dar că zilnic se fac controale în mijloacele de transport în comun, pentru a fi evitate astfel de situații.

Avem o monitorizare zilnică în ceea ce privește funcționalitatea climelor în mijloacele de transport. Am creat patru echipe de control, pe lângă controlorii care efectuează aceste controale la titlurile de călătorie, care fac și control în ceea ce privește funcționalitatea climei. Eu nu ascund faptul că există și anumiți colegi binevoitori care uită să pornească sistemele de climatizare, dar îi controlăm permanent”, a detaliat Nicolae Bitea.